Trajnostni okusi Destinacije Jeruzalem Slovenija 2

Jeruzalem Slovenija s svojim svetim imenom, energetskimi silnicami, vijugastimi terasastimi goricami, kjer uspevajo vrhunska bela in rdeča vina, prekrasnimi razglednimi točkami in romarsko cerkvico upravičeno nosi ime nebeški kraj. Je dežela jesenskih pojočih klopotcev, bogate kulturne, naravne in etnološke dediščine ter gastronomske regije Prlekija, kjer so doma vina 5 % najboljših vinskih leg na svetu, meso iz tünke ter zaseka, bučno olje, pogače: prleška gibanica, postržjača, kvasenica, krapci, solenke, domača žganja in piva. Skrb za tradicijo in ohranjanje zelene krajine se čuti na vsakem koraku, v vsakem grižljaju in požirku, ki ga boste doživeli z vsemi svojimi čutili.

Destinaciji Jeruzalem Slovenija je dežela šipona, avtohtone vinske sorte, in izvedeli boste, od kod ima ime.

Najvišja kakovostna ponudba storitev se izkazuje s certifikatom kakovosti Teritorialne kolektivne blagovne znamke Jeruzalem Slovenija.

Potek vodenega doživetja:

GRAJSKA KAVARNA - KAVA, skuhana na pesku

V Gradu Ormož je dom Centra ponovne uporabe, kjer so si uredili svoje prostore, v katerih se boste počutili kot v časovnem stroju. Kavo si boste pripravili-skuhali na pesku. Vodo za čaj boste tudi zavreli na enak način. Skodelico, iz katere boste pili kavo ali čaj, si boste lahko odnesli domov kot spominek na poseben način kuhanja kave in čaja.

POKUŠINA POGAČ

Naše gospodinje so že od nekdaj morale skrbno uporabiti vsa živila, ki so jih imela za pripravo hrane. Ravno zaradi tega so nastale naše pogače, ki smo jih nekoč jedli ob posebnih priložnostih, danes pa jih boste okusili vi: prleška gibanica, postržjača, kvasenica in ajdovi krapci.

 

POKUŠNJA PIVA

Pokušnja  bo vsebovala 2 vzorca piva, ki izkazujeta najvišjo kakovost Destinacije Jeruzalem Slovenija in so pridobile certifikat kakovosti Teritorialne kolektivne blagovne znamke Jeruzalem Slovenija.

 

OBED-KOSILO

Prleško kosilo bo sestavljeno iz dveh juh, vrst mesa, prilog, solate in sladice. Poskusili boste jedi in ob kosilu 4 vzorce vin iz Hiš vina, ki izkazujejo najvišjo kakovost Destinacije Jeruzalem Slovenija in so pridobile certifikat kakovosti Teritorialne kolektivne blagovne znamke Jeruzalem Slovenija.

JERUZALEM

Vodeni ogled cerkve Žalostne Matere božje,  ki skriva več, kot smo si kdaj koli lahko predstavljali. Vodnik razloži zgodovino kraja, ki je povezana z nemškim viteškim redom.

POKUŠNJA VIN

Pokušnja vin bo vsebovala 4 vzorce vina (sir in kruh) in bo izvedena v eni izmed Hiš vina, ki izkazujejo najvišjo kakovost Destinacije Jeruzalem Slovenija in so pridobile certifikat kakovosti Teritorialne kolektivne blagovne znamke Jeruzalem Slovenija.

TRAJANJE: 8 ur

CENA VSEBUJE:

Kava ali čaj

Pokušina pogač – 4 pogače

Pokušina piva – 2 vzorca

Pokušine vin - 4 vzorci

Kosilo, trije hodi

Lokalnega turistične vodnika

NAJMANJŠE ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 8

REZERVACIJA IN INFORMACIJA:

Javni zavod za turizem, kulturo in šport občine Ormož

Grajski trg 3, 2270 Ormož

tel: 00386 2 741 53 56, 051 63 43 11,

tic@jeruzalem-slovenija.si,  www.jeruzalem-slovenija.si   

Pošljite povpraševanje za ceno izleta.

Okvirni datum doživetja