Doživite naravo z žvrgolenjem ptic, razigranimi glasovi ob reki Dravi in pesmijo klopotcev v vinogradih, spoznajte edinstven košček Slovenije, kjer se prepletajo tradicija, kultura, zgodovina, odlična kulinarika, vina za vse okuse sveta, pridelki, izdelki mojstrov rokodelcev ter nepozabna doživetja.

Navduši naj vas tudi naš temperament, ki se je razvijal skozi burno zgodovino in dolga stoletja, ko so se v naših krajih kresali in mešali najrazličnejši vplivi, ki dišijo po vzhodu, zahodu, severu in jugu.

Dobrodošli - ko nas obiščete, boste začutili, da čas pri nas teče drugače

AKTIVNE DRUŽINSKE POČITNICE

 

1. dan: Prihod v mesto Ormož do izbrane namestitve (hostel). V dopoldanskih urah si izposodite kolesa (TIC Ormož), od koder se podajte do Ormoških lagun. Tam se nahaja pomembno gnezdišče vodnih ptic in ključno postajališče za ptice selivke v Sloveniji. Skozi opazovalnice pa lahko opazujemo tudi vodne bivole. Če ste za nadaljnje aktivno preživljanje popoldneva, predlagamo da se odpravite po Medeni kolesarski poti, ki nas popelje ob Dravi in po ravninskem delu skozi Cvetkovce, kraj, ki v svojem imenu nosi cvet, ki je še kako pomemben pri delovanju čebel. Na poti se ustavite pri čebelarju, ki s svojimi medonosnimi čebelami skrbijo za čebelje pridelke, ki nam pomagajo krepiti in ohranjati naše zdravje. Nočitev v izbrani namestitvi (hostel).

2. dan: Zajtrk ob bazenu pri parku. Tam se lahko po želji tudi osvežite na Ormoškem bazenu tik ob parku. V popoldanskih urah priporočamo vožnjo (s kolesom ali z avtom) do vinorodnega kraja Kog. Kog vas vsekakor ne bo pustil ravnodušne s svojim razgledom, ki se razteza na okoliške griče, kot tudi z odlično kulinariko in dobrim kozarcem vina. Ustavite se na Turistični kmetiji Hlebec – domačiji prijaznih in toplih ljudi.

Paket vključuje:

- Namestitev v izbrani namestitvi

- Zajtrk v piceriji Ob Parku

- Izposoja koles

- Ogled ormoških lagun

- Kopalna karta na bazenu

 

02 Sproščanje v naravi.00_00_13_14.Still005

 

RAZISKOVANJE DESTINACIJE JERUZALEM SLOVENIJA

 

1.dan: Prihod v mesto Ormož do izbrane namestitve (hostel Ormož). V dopoldanskih urah si izposodite kolesa (TIC Ormož), od koder se lahko podate na pot proti Ormoškim lagunam, ali po mestu in po grajskem parku. Odpeljite se čez Svetinje do Jeruzalema –  majhen zaselek z velikim imenom in mehkimi griči poraslimi z vinogradi. Legenda pravi, da so mu ime podarili slavni križarji, ki so se tu ustavili na svojih pohodih v Sveto deželo. Najbrž zato, ker jim je bilo nebeško lepo.  Privoščite si kosilo v gostišču Taverna, manjkati pa nebi smel tudi kozarec ali dva odličnega vina. Nadaljujte pot in si oglejte Eko kmetijo Zadravec, ki se nahaja v Miklavžu pri Ormožu. Nočitev v namestitvi.

2.dan: Zajtrk v bližnji restavraciji ob bazenu. Po zajtrku se lahko osvežite na kopališču v Ormožu ali pa se podate na pot do nekaj kilometrov oddaljenega kraja – Sveti Tomaž. Popeljite se do ribnika Savci, kjer vam lahko pripravijo pravo ribiško doživetje! Ker boste ravno v tem delu destinacije, se zapeljite do ''cimprače'' Brumen. Klet muzej Brumen ima kar 255-letno zgodovino.

Paket vključuje:

- Namestitev v izbrani namestitvi

- Zajtrk v bližini namestitve

- Izposoja koles

- Ogled Ormoških lagun

- Obisk Eko kmetije Zadravec

- Ogled, degustacija in prleške dobrote pri Brumnih

Jahanje konj Drava

 

 

ROMANTIČNO DOŽIVETJE MED VINOGRADI

 

1.dan: Prihod na Jeruzalem v dopoldanskih urah. Nastanitev v glamping hišici Julija. Luksuzna glamping hišica se nahaja v osrčju Jeruzalemskih goric. Podajte se do majhnega mesta Središča ob Dravi, ki neglede na manjšino ponuja obilico gurmanskih doživetij! Tam se tako ustavite v Oljarni Središče ob Dravi, poskusite dobrote z bučnim oljem, ki stavimo da jih nikoli še niste! Ko se vračate iz Središča ob Dravi, se ustavite na Turistični kmetiji Hlebec, kjer bodo pripravili pravo prleško kosilo. V popoldanskih urah po želji sprehod od Jeruzalema do Svetinj, kjer si lahko na terasi Pep's wine privoščimo kozarec odličnega vina. Nočitev in večerja.

2.dan: Glamping hišica vam pripravi zajtrk (košarico lokalnih dobrot).  Po zajtrku priporočamo ogled bližnjega mesta Ormož, kjer si lahko ogledate Muzej in grad Ormož, sprehodite pa se lahko tudi po mestnem parku. Kasneje si privoščite degustacijo v vinski kleti P&F – Puklavec & Friends.

Paket vključuje:

- Nastanitev v luksuzni glamping hišici Julija

- Košarica dobrot (zajtrk) v glamping hišici Julija

- Degustacija v Oljarni Središče ob Dravi

-  Kosilo na turistični kmetiji Hlebec,

- Ogled muzeja in gradu

- Degustacija v vinski kleti

Z doplačilom lahko koristite:

  • Pijača pri Pep's wine
  • Večerja v bližnjem gostišču ob hišici

08 Romantika.00_00_04_04.Still006