Že drugo leto zapored, bo več kot 50 ponudnikov od najmanjših do največjih, predstavilo svojo ponudbo in z vami delilo svojo tradicijo, zgodovino, del svojega življenja ter košček srca in prleške duše.
Svojo odličnost nekateri še posebno potrjujejo s pridelki in izdelki, ki so pridobili pravico do uporabe kolektivne blagovne znamke Jeruzalem Slovenija.

Danes se vse več popotnikov izogiba množičnosti mest in išče skrite kotičke sredi narave. V osrčju slovenskih in  ljutomersko ormoških goric, kot tudi ob skrivnostni in življenja polni reki Dravi, smo se svojih novih priložnosti in prednosti v razvoju turizma začeli bolj zavedati. Oblikovali smo privlačno podobo destinacije Jeruzalem-Slovenija, povezali ponudnike in začeli promovirati to, kar nas od nekdaj odlikuje:čudovite vinorodne kraje s krasnimi vedutami in čudovitimi sončnimi zahodi,  z odličnimi vini za vse okuse sveta, tradicijo in bogato dediščino,  lepo urejene kraje in poti, ki so kot ustvarjene za kolesarje in popotnike (celo romarska pot sv. Jakoba poteka skozi Ormož), pristno prleško kulinariko in s humorjem obarvani prleški temperament. Najbolj zanimiva in obiskana turistična pot je prav vinska cesta, kjer se kot čarobna veduta postavlja prav Jeruzalem. Na njej lahko obiščete številne vinarje in okusite različna vina, med njimi ima poseben ugled tradicionalna in udomačena sorta šipon.

 

Ko se k temu pridružiita še oba gradova  - Velika Nedelja in Ormož, Naravni rezervat Ormoške lagune, ki je gnezdišče tisočim in tisočim ptic ter rokave stare struge reke Drave, ki so kot ustvarjeni za čolnarjenje in konjeništvo, je kot na dlani, da gre za doživetja, ki te ne pustijo hladnega.

 

Dragi popotnik, ko nas obiščeš, boš začutil, da čas pri nas drugače teče, da še znamo živeti in da dobro privoščimo tudi drugim.

 

Dobrodošel!