Antonovanje na Kogu je tradicionalna prireditev, ki je prejelo certifikat za Kolektivno blagovno znamko Jeruzalem Slovenija. Kulinarična dediščina podeželja organizatorjem Antonovanja na Kogu daje dobro vsebino, ki tradicionalno poteka ob tem prazniku vsako leto v mesecu januarju.

antonovanje 1 (2)


Antonovanje na Kogu 2021

Društvo ANTONOVANJE NA KOGU tudi letos obljublja pestro »Antonovo nedeljo«, ki bo prilagojena trenutnim razmeram. Antonovanje bo letos potekalo v nedeljo 17. januarja, ko goduje njihov zavetnik Anton Puščavnik. Pričelo se bo ob 8. uri s prenosom maše v domači cerkvi.


Tekom dneva bo virtualno (preko Facebooka) potekalo še nekaj dogodkov, med katerimi bo predstavitev knjige pesmi Marka Kočarja in fotografij Cirila Ambroža z naslovom FRTJUC. Sledil bo nagovor MATJAŠEKA I. KOGOVSKEGA ter virtualno srečanje kuharskih mojstrov, ki bodo pripravljali čurke in podobne domače jedi na več načinov, oglašali se bodo iz večih koncev Slovenije. Potekal bo tudi kviz na temo čurke in koline, v sklopu prenosa preko socialnih omrežij, pa si boste lahko ogledali tudi dogajanje s tržnice na Kogu, kjer bodo s svojo ponudbo prisotni tudi ostali lokalni ponudniki. 

 

Več informacij in podrobnosti glede programa lahko dobite na njihovi spletni strani:
http://www.antonovanje.si/

ali na FB profilu:Antonovanje na Kogu.

Pridružite se jim pri virtualnem prenosu dogodka, ali jih obiščite na tržnici od 9. pa vse do 16.ure, kjer bo možno poskusiti in kupiti čurke ter ostale lokalne dobrote. 

Foto: Društvo Antonovanje na Kogu