Festival Ormoško poletje ponovno prihaja v naše mesto! Pričel se bo 4. junija in bo trajal skoraj dva meseca – kar do 28. julija. Vključuje 22 zelo raznolikih prireditev za vse generacije.

Vabljeni na večere pod zvezdami…

Letošnje leto bomo začeli s predstavami in koncerti lokalnih šol, ki vse leto pridno vadijo ter želijo svojo ustvarjalnost predstaviti tudi širši javnosti. Tako si bomo ogledali predstave Med nebom in zemljo, Spevoigro Kresniček ter Psiho in Sinjebradca.

V vzdušje festivalskega dogajanja pa nas bodo popeljali tudi koncerti Gimnazije Ormož, ormoške Glasbene šole in Osnovne Šole Stanka Vraza Ormož.  S svojimi predstavami in dogodki nas bodo ogreli za večere, ki prihajajo za tem.

V sklopu festivalskega dogajanja vedno pripravimo tudi program za najmlajše - ti bodo letos prisluhnili  otroški operi Martin Krpan, ki je primerna tudi za malo večje obiskovalce,  ali pa si bodo ogledali lutkovno predstavo Poklic Coprnice Mice. Že šesto leto zapored pa pripravljamo Rožmarinkin festival. Rožmarinka bo v goste povabila športna društva na Ormoškem, in bodo v našem grajskem parku poskrbela za pravi spretnostni poligon. Za zabavo po športnem druženju pa bodo poskrbeli eni in edini ČUKI. Pelo in plesalo se bo!

Pripravili smo tudi gledališke predstave, ki so, kot se za poletje spodobi, malce lahkotnejše. Gostovali bomo ekipo Reporter Milan s stand up-om Swingerji in predstavo Čakalnica v kateri nas bosta zabavala Lado Bizovičar in Janez Hočevar Rifle. Pripravili pa smo tudi malce resnejšo monodramo Moje življenje z Almo Karlin.

Tudi glasbeno dogajanje bo pestro in za vsakogar nekaj. Začeli bomo z zasedbo Flat hats, ki bo popestrila 1. festival vin, na občinski proslavi bomo prisluhnili vokalni skupini Vox Arsana, na ormoški poletni noči bomo žurali s Kingstoni,  Klapa Contra pa nas bo s svojim petjem poskušala popeljati na morje. Na pravi gasilski veselici nas bo zabavala Tanja Žagar, rokerji pa bodo prišli na račun na Trubute večeru kjer bomo prisluhnili  največjim uspešnicam Beatlesov in Rolling Stonesov. 

V sklop festivala že tradicionalno spada kar nekaj prireditev: muzejska razstava, kresovanje na Humu pri Ormožu in letos  že 16. Ormoški nočni ulični tek.

Ker so naši kraji poznani po zelo dobri kapljici in odlični kulinariki, nadaljujemo z vinsko kulinaričnimi večeri na Festivalu Ormoško poletje tokrat pod imenom Festival Vin Destinacije Jeruzalem Slovenija. Na njem bodo zbrani  naši odlični vinarji, ki bodo predstavili svoja vina, še poseben poudarek pa bo veljal sorti šipon. Spremljale ga bodo postržjače, ki so naše lokalno kulinarično bogastvo in so odlične v katerem koli letnem času. Obljubljamo vam večer, ki se ga boste še dolgo z veseljem spominjali.

Vabljeni na večere pod zvezdami…

OrmoskoPoletje_plakat_2019 (002).pdf

OrmoskoPoletje_brosura_2019 ZV.pdf