V mesecu februarju, ko se zima že počasi poslavlja, v naši destinaciji zadiši po slastnih pustnih krofih, zaslišijo se zvonci kurentov, na prav posebne pustne dneve v tednu pa se po številnih mestnih ulicah sprehodijo pustne maske.
Antonovanje na KOGU
18. 01. 2020
Lokacija: Kog
Čurkarijada na Kogu na eni strani obuja spomin na kulinarično dediščino podeželja in organizatorjem Antonovanja na Kogu daje dobro vsebino, ki tradicionalno poteka ob tem prazniku vsako leto v mesecu januarju. Sodelujočim kmetijam v ocenjevanju čurk pa nakazuje tudi možnost trženja teh izdelkov v okviru dopolnilnih dejavnosti na kmetijah. Preko organizacije ocenjevanj, pokušenj, organizacije prireditev in promocije se ta del dediščine slovenskega podeželja ohranja tudi poznejšim rodovom. Predvsem pa je pomembno, da tako vsi skupaj ohranjamo čut za domačo, sezonsko in lokalno pridelano hrano, ki je kakovostno dobra.
Martinovanje je naš največji lokalni praznik in v začetku novembra pri nas vse oživi in tudi zadiši – praznujemo ga s hvaležnostjo za vse, kar se je skozi leto dogajalo, pa tudi z veseljem in velikimi pričakovanji, saj je vinski letnik, ki smo ga pridelali šele začel dobivati svojo pravo podobo.
Vikend odprtih vrat destinacije Jeruzalem Slovenija
25. 10. 2019
Lokacija: Jeruzalem - Slovenija
Ponovno pripravljamo prireditev Vikend Odprtih Vrat destinacije Jeruzalem Slovenija, ki bo 25., 26. in 27. oktobra, z dogodkom bomo zaključili dneve odprtih vrat, ki so se odvijali od aprila do oktobra.
Pridite in se poveselite z nami!
FESTIVAL ORMOŠKO POLETJE 2019
24. 06. 2019
Lokacija: Ormoško grajsko dvorišče
Festival Ormoško poletje ponovno prihaja v naše mesto! Pričel se bo 4. junija in bo trajal skoraj dva meseca – kar do 28. julija. Vključuje 22 zelo raznolikih prireditev za vse generacije.

Vabljeni na večere pod zvezdami…
Dnevi in vikendi odprtih vrat april -oktober
23. 05. 2019
Lokacija: Destinacija Jeruzalem Slovenija
Destinacijo Jeruzalem Slovenija smo pogumno začrtale tri prleške občine – Ormož, Sv.Tomaž in Središče ob Dravi in prvič v zgodovini enotno odpiramo svoja vrata. Želimo navdušiti vse generacije in pletemo zgodbe, ki so privlačne vse dni v letu.

Dragi popotnik, ko nas obiščeš, boš začutil, da čas pri nas drugače teče, da še znamo živeti in da dobro privoščimo tudi drugim.

Dobrodošel!
Naši vtisi po 1. Vikendu Odprtih Vrat destinacije Jeruzalem Slovenija so dobri.

Zavel duh optimizma in zavedanja, da se "nekaj dobrega dogaja" in da gremo skupaj v pravo smer. Povezani in enotni.