Doživite naravo z žvrgolenjem ptic, razigranimi glasovi ob reki Dravi in pesmijo klopotcev v vinogradih, spoznajte edinstven košček Slovenije, kjer se prepletajo tradicija, kultura, zgodovina, odlična kulinarika, vina za vse okuse sveta, pridelki, izdelki mojstrov rokodelcev ter nepozabna doživetja.

Navduši naj vas tudi naš temperament, ki se je razvijal skozi burno zgodovino in dolga stoletja, ko so se v naših krajih kresali in mešali najrazličnejši vplivi, ki dišijo po vzhodu, zahodu, severu in jugu.

Dobrodošli - ko nas obiščete, boste začutili, da čas pri nas teče drugače
VIKENDI IN DNEVI ODPRTIH VRAT DESTINACIJE JERUZALEM SLOVENIJA
03. 04. 2020
Lokacija: Destinacija Jeruzalem Slovenija
Že drugo leto zapored, bo več kot 50 ponudnikov od najmanjših do največjih, predstavilo svojo ponudbo in z vami delilo svojo tradicijo, zgodovino, del svojega življenja ter košček srca in prleške duše.
Svojo odličnost nekateri še posebno potrjujejo s pridelki in izdelki, ki so pridobili pravico do uporabe kolektivne blagovne znamke Jeruzalem Slovenija.
V mesecu februarju, ko se zima že počasi poslavlja, v naši destinaciji zadiši po slastnih pustnih krofih, zaslišijo se zvonci kurentov, na prav posebne pustne dneve v tednu pa se po številnih mestnih ulicah sprehodijo pustne maske.
Skupine, ki se udeležijo povorke, s ponosom pokažejo svoje ideje in trud, ki so ga vložili v izdelavo pustnih mask. Takšnih ali drugačnih. Te vedno poskrbijo za pestro dogajanje in zanimanje pri gledalcih ter preostalih udeležencih povorke.
Martinovanje je naš največji lokalni praznik in v začetku novembra pri nas vse oživi in tudi zadiši – praznujemo ga s hvaležnostjo za vse, kar se je skozi leto dogajalo, pa tudi z veseljem in velikimi pričakovanji, saj je vinski letnik, ki smo ga pridelali šele začel dobivati svojo pravo podobo.
Vikend odprtih vrat destinacije Jeruzalem Slovenija
25. 10. 2019
Lokacija: Jeruzalem - Slovenija
Ponovno pripravljamo prireditev Vikend Odprtih Vrat destinacije Jeruzalem Slovenija, ki bo 25., 26. in 27. oktobra, z dogodkom bomo zaključili dneve odprtih vrat, ki so se odvijali od aprila do oktobra.
Pridite in se poveselite z nami!
FESTIVAL ORMOŠKO POLETJE 2019
24. 06. 2019
Lokacija: Ormoško grajsko dvorišče
Festival Ormoško poletje ponovno prihaja v naše mesto! Pričel se bo 4. junija in bo trajal skoraj dva meseca – kar do 28. julija. Vključuje 22 zelo raznolikih prireditev za vse generacije.

Vabljeni na večere pod zvezdami…
Naši vtisi po 1. Vikendu Odprtih Vrat destinacije Jeruzalem Slovenija so dobri.

Zavel duh optimizma in zavedanja, da se "nekaj dobrega dogaja" in da gremo skupaj v pravo smer. Povezani in enotni.