Središče ob Dravi in Kog

Podajte se v objem narave, ki vas čaka v Središču ob Dravi. Okusite bučne dobrote, sončni zahod pa pričakajte med vinskimi griči.

Pot pričnete v Središču od Dravi, kjer  se najprej spoznate še z enim zaščitenim območjem narave Krajinskim parkom Središče ob Dravi. Prijeten hlad poplavnega gozda in zvoki reke Drave vas povežejo z naravo. Boljšemu opazovalcu ne bodo ušle številne živali, ki so si tukaj našle življenjski prostor, opazite lahko sledi bobra in vidre. Polni nove energije se podajte naprej, kjer vas bo omamil vonj bučnega olja, ki vas pelje do  Oljarne Jeruzalem Sat. Če ste vešči jahanja se  dogovorite tamkajšnjim Konjeniškim društvom Središče ob Dravi in se spoznate z Dravo na čisto poseben način.

 Če vam dopušča čas, se iz Dravske ravnice dvignete na Kog, ki je obdan z vinogradi. Pri številnih vinogradnikih lahko poskusite odlična vina. Na ogled vas povabi tudi Košarkina hiša, ki skriva muzej kmečkega orodja. Na bližnji Turistični kmetiji Hlebec vam pripravijo pravo prleško jüžino. Za popoln zaključek dneva pričakajte sončni zahod med vinskimi griči. Ne bo vam žal!