SPOZNAJMO GASILSKO DEDIŠČINO DESTINACIJE JERUZALEM SLOVENIJA

9.00 Prihod v Osluševce, kjer vas na stari železniški postaji pričakajo turistični vodnik in predstavniki Društva za ohranjanje kulturne dediščine Prleški železničar. Ogledate si muzej, ki je urejen v starem železničarskem vagonu.

10.00 Ker sledi dolg dan, se okrepčate s kislo juho in gibanico.

11.00 V neposredni bližini mesta Ormož vas sprejmejo predstavniki GZ Ormož, ki vam predstavijo in prikažejo aktivnosti na regijskem vadbenem centru za gasilska društva.

12.00 V Ormožu obiščete vinsko kleti Puklavec Family Wines v Ormožu, kjer vas vinski strokovnjak popelje skozi 5 nadstropij kleti, ki segajo 25 m globoko. Po ogledu pokusite odlična vina, ki jih pridelujejo.

13.30 Nato se ustavite v Gasilskem muzeju PGD Miklavž pri Ormožu, ki vas navduši z bogatimi zbirkami opreme, značk in edinstvenimi muzejskimi primerki v Sloveniji. Vse skupaj bo strokovno predstavljeno s strani vodje muzeja.

15.00 Sledi vožnja po vinski cesti. Med vinskimi griči vas pot vodi do cerkve Žalostne Matere božje na Jeruzalemu, ki skriva več, kot ste si kdaj koli lahko predstavljali. Ogled.

16.00 Spoznavanje naših krajev zaokrožite s obilnim prleškim kosilom. (2 juhi, 2 vrsti mesa, 2 prilogi, solata, sladica).

 

Ko vas bo na odhodu domov spremljalo zahajajoče sonce, ki se bo potapljalo med vinskimi griči, boste ugotovili, da ime Jeruzalem le ni tako iz trte izvito in ste res obiskali kraj s svetim imenom.

CENIK:

Cena na osebo (41 - 45 oseb): 51,00 EUR

Cena na osebo (36 - 40 oseb): 52,00 EUR

Cena na osebo (31 - 35 oseb): 53,00 EUR

Cena na osebo (26 - 30 oseb): 54,50 EUR

  • Cena vključuje vse navedene storitve po programu: voden ogled v železničarskem muzeju, malica na žlico s sladico, voden ogled gasilskega vadbenega centra, voden ogled kleti in degustacija 3 vin, kruh in sir, voden ogled Gasilskega muzeja Miklavž pri Ormožu, kosilo s tremi hodi ter lokalnega turističnega vodnika.

  • Cena ne vključuje pijače pri kosilu.

  • Cene ne vključujejo avtobusnega prevoza (v lastni režiji).

  • Šofer ima gratis.

  • Prosimo za pisno potrditev programa.

  • Način plačila: v gotovini, po računu preko banke.

  • PONUDBA VELJA V LETU 2023.

JERUZALEM SLOVENIJA VABI!

     INFORMACIJE IN REZERVACIJE:

Javni zavod za turizem, kulturo in šport občine Ormož

Grajski trg 3, 2270 Ormož

tel: 00386 2 741 53 56, 051 63 43 11,

tic@jeruzalem-slovenija.si