Spoznaj Ormož

Pri prihodu v Ormož vam predlagamo, da najprej obiščete Muzej Ormož, kjer boste naše mesto in njegovo zgodovino spoznali skozi ogled Grajske pristave in ormoškega gradu.

Po ogledu gradu priporočamo obisk v Grajske kavarniške popravljalnice, kjer si boste na poseben način skuhali kavo, vsak pa si bo med  ličnimi skodelicami izbiral  eno samo zase in jo odnesel domov. Za popolno doživetje mesta se sprehodite skozi slikovit grajski park, saj je eden boljše ohranjenih parkov pri nas.

Spoznavanje mesta Ormož zaključite s sprehodom po lepo ohranjenem mestnem jedru. Ob petkih pri Hostlu Ormož obratuje Tržnica Ormož. Možnost nakupa lokalnih dobrot.

Širše mesto Ormoža ponuja še več: za boljše doživetje priporočamo uporabo kolesa (možnost izposoje koles v TIC-u Ormož v ormoškem gradu). Lahko pa pot opravite tudi z avtomobilom ali peš.

Pod grajskim hribom se nahaja vinska klet Puklavec Family Wines. Ta ima 5 etaž, ki segajo 25 m globoko. Obiščite lahko njihovo degustacijsko dvorano in okusite odlična vina iz naših vinogradov. Po predhodnem dogovoru pa si klet lahko tudi ogledate.

Nedaleč od kleti teče reka Drava, ki tvori Ormoško jezero. Prekolesarite/sprehodite se ob njegovem nabrežju vse do Naravnega rezervata Ormoških lagun, ki je izjemno območje zavarovane narave. Poleg številnih ptic boste v rezervatu srečali še vodne bivole, ki živijo prosto in se pasejo po brežinah. Tu je raj za ornitologe, ljubitelje narave, miru in pohodnike. 

Za popolno doživetje naših krajev priporočamo še pristen domač obrok, ki ga lahko dobite v Frankovcih v Gostilni Črni Ribič ali pa kar v mestu Ormož v Gostilni Prosnik. Dan pa zaključite z degustacijo v novo zgrajeni vinski kleti Verus v Ormožu.