SPOZNAJ DESTINACIJO JERUZALEM SLOVENIJA ZA ŠOLSKE SKUPINE 3

9.00 Prihod v Osluševce, kjer vas sprejme lokalni turistični vodnik. Tam si boste na stari železniški postaji ogledali muzej in učni center železniške zgodovine. Predstavili vam bodo tudi železničarske makete in staro lokomotivo.  Otroci se lahko zapeljejo s cestnim vlakom ali s starim vrtiljakom.

10.30 Sledi vodeni ogled Ormoških lagun, ki je izjemno območje zavarovane narave. Poleg številnih ptic so v rezervatu tudi vodni bivoli, ki živijo prosto in se pasejo po brežinah. Tu je raj za ornitologe, ljubitelje narave in miru.

12.00 Kosilo

13.30 Naša poslednja postaja je v Veličanah pri eni in edini Teti Marti, ki obuja rokodelsko tradicijo naših krajev. Sledi prikaz »od lanu do tkanine« in pogostitev ob najboljši postržjači.

14:30 Odhod proti Domu

Ko vas bo na odhodu domov spremljalo zahajajoče sonce, ki se bo potapljalo med vinskimi griči, boste ugotovili, da ime Jeruzalem le ni tako iz trte izvito in ste res obiskali kraj s svetim imenom.

Cena je odvisna od datuma potovanja.

  • Cena vključuje vse navedene storitve po programu: voden ogled v železničarskem muzeju, voden ogled Naravnega rezervata Ormoških Lagun, kosilo, prikaz starih običajev in postržjača pri Teti Marti ter lokalnega turističnega vodnika.

  • Cena ne vključuje pijače pri kosilu.

  • Cene ne vključujejo avtobusnega prevoza (v lastni režiji).

  • Šofer ima gratis.

  • Program in ure lahko prilagodimo vašim željam.

  • Prosimo za pisno potrditev programa.

  • Način plačila: v gotovini, po računu preko banke.

 

JERUZALEM SLOVENIJA VABI!

INFORMACIJE:

Javni zavod za turizem, kulturo in šport občine Ormož

Grajski trg 3, 2270 Ormož

tel: 00386 2 741 53 56, 051 63 43 11

 tic@jeruzalem-slovenija.si,www.jeruzalem-slovenija.si