SPOZNAJ DESTINACIJO JERUZALEM SLOVENIJA ZA ŠOLSKE SKUPINE 1

9.00 Pot pričnete v Svetem Tomažu, kjer vas prijazno sprejmejo Brumnovi, ki se ponašajo z eno najbolj ohranjenih »cimprač« - viničarija; to je hiša, krita s slamo, zgrajena iz ilovice in slame. Preko ohranjenih predmetov vam predstavijo, kako so nekoč delali in živeli ljudje v vinorodnih predelih.

10.30 V Ormožu se boste ustavili  pri zeliščarstvu Botanik, kjer vam bo mojster Iztok razkril skrivnosti zdravilnih rastlin, poskusili bomo tudi njihov čaj in namaze.

12.00 Sledi vodeni ogled Ormoških lagun, ki je izjemno območje zavarovane narave. Poleg številnih ptic so v rezervatu tudi vodni bivoli, ki živijo prosto in se pasejo po brežinah. Tu je raj za ornitologe, ljubitelje narave in miru.

13.30 Kosilo.

14.30 Odhod proti domu

Ko vas bo na odhodu domov spremljalo zahajajoče sonce, ki se bo potapljalo med vinskimi griči, boste ugotovili, da ime Jeruzalem le ni tako iz trte izvito in ste res obiskali kraj s svetim imenom.

Cena je odvisna od datuma potovanja.

  • Cena vključuje vse navedene storitve po programu, ogled Kleti Muzej Brumen, spoznavanje zelišč in degustacija pri Botaniku, voden ogled Ormoških Lagun, kosilo ter lokalnega turističnega vodnika.

  • Cena ne vključuje pijače pri kosilu.

  • Cene ne vključujejo avtobusnega prevoza (v lastni režiji).

  • Šofer ima gratis.

  • Program in ure lahko prilagodimo vašim željam.

  • Prosimo za pisno potrditev programa.

  • Način plačila: v gotovini, po računu preko banke.

JERUZALEM SLOVENIJA VABI!

 

INFORMACIJE IN REZERVACIJE:

Javni zavod za turizem, kulturo in šport občine Ormož

Grajski trg 3, 2270 Ormož

tel: 00386 2 741 53 56, 051 63 43 11,

tic@jeruzalem-slovenija.si,  www.jeruzalem-slovenija.si