Spust po reki Dravi

Kavarna - Naravni rezervat Ormoške lagune - spust po reki Dravi - kosilo in degustacija

Slika1

S svojim močnim, a dokaj mirnim tokom je raj za popotnika, kolesarja, ribiča ali tistega, ki želi na čolnu odkrivati skrite rokave stare rečne struge. Poležavanje ob vodi, kopanje na otoku sredi reke, jahanje … za vse, ki jim je všeč voda, vonj po njej in rahlo mistično okolje reke Drave. 

 

9.00 Prihod v Ormož, kjer vas sprejme lokalni turistični vodnik. Najprej  si v Grajski kavarniški popravljalnici na poseben način skuhate kavo, vsak pa si med ličnimi skodelicami izbere eno samo zase in jo odnese domov. Ob kavi se okrepčamo z obilnim prleškim zajtrkom.

10.00 Z organiziranim prevozom se podamo v Ormoške lagune, ki je izjemno območje zavarovane narave. Poleg številnih ptic so v rezervatu tudi vodni bivoli, ki živijo prosto in se pasejo po brežinah. Tu je raj za ornitologe, ljubitelje narave in miru, pohodnike, kolesarje.

Voden ogled.

11.30 Spust po reki Dravi!!! Najprej sledi Kratka predstavitev veščin veslanja in varnosti na reki, nato sledi spust s kanuji po stari strugi reke Drave vožnja do Grablenskega trikotnika – žar piknik in možnost kopanja.

16.00 Z organiziranim prevozom se odpeljete nazaj do ormoškega gradu in nato sledi  pozno  prleško večerjo in s kozarcem v roki dočakate enega lepših sončnih zahodov.

Ko vas bo na odhodu domov spremljalo zahajajoče sonce, ki se bo potapljalo med vinskimi griči, boste ugotovili, da ime Jeruzalem le ni tako iz trte izvito in ste res obiskali kraj s svetim imenom.

 

·      Program  vključuje vse navedene storitve po programu: Kava in zajtrk z napitki v grajski popravljalnici, voden ogled Ormoških Lagun, organiziran spust po reki Dravi, manjši piknik na prodišču (meso z žara, solata in lokalni napitki), obilno prleško kosilo 2 juhi, 2 vrsti mesa, 2 prilogi, solata, sladica z degustacijo 3 vin ob ter lokalnega turističnega vodnika.

 

JERUZALEM SLOVENIJA VABI!

 

INFORMACIJE IN REZERVACIJE:

Javni zavod za turizem, kulturo in šport občine Ormož

Grajski trg 3, 2270 Ormož

tel: 00386 2 741 53 56, 051 63 43 11,

tic@jeruzalem-slovenija.si, www.jeruzalem-slovenija.si

 

Drugi predlogi