Drava, narava in še kaj več!

2 dni Grajska kavrana - raft po reki Dravi- večerja - lončarjenje - oljarna - deagustacija vin

Slika1

S svojim močnim, a dokaj mirnim tokom je raj za popotnika, kolesarja, ribiča ali tistega, ki želi na čolnu odkrivati skrite rokave stare rečne struge. Poležavanje ob vodi, kopanje na otoku sredi reke, jahanje … za vse, ki jim je všeč voda, vonj po njej in rahlo mistično okolje reke Drave.

 

 

9.00 Prihod v Ormož, kjer vas sprejme lokalni turistični vodnik. Najprej  si v Grajski kavarniški popravljalnici na poseben način skuhate kavo, vsak pa si med ličnimi skodelicami izbere eno samo zase in jo odnese domov. Ob kavi se okrepčamo z obilnim prleškim zajtrkom.

 

10.00 Z organiziranim prevozom se podamo v Ormoške lagune, ki je izjemno območje zavarovane narave. Poleg številnih ptic so v rezervatu tudi vodni bivoli, ki živijo prosto in se pasejo po brežinah. Tu je raj za ornitologe, ljubitelje narave in miru, pohodnike, kolesarje.

Voden ogled.

11.30 Spust po reki Dravi!!! Najprej sledi Kratka predstavitev veščin veslanja in varnosti na reki, nato sledi spust s kanuji po stari strugi reke Drave vožnja do Grablenskega trikotnika – žar piknik in možnost kopanja.

16.00 Z organiziranim prevozom se odpeljete nazaj do ormoškega gradu.

 Nastanitev **** med vinogradi, kjer dan zaokrožite s prleško večerjo in s kozarcem v roki dočakate enega lepših sončnih zahodov.

 

2. dan

9.30 Po obilnem lokalnem zajtrku se z lokalno lončarko Uršo sprostite ob ustvarjanju z glino.

 

13.00 Nato nadaljujete v Oljarno Jeruzalem, kjer sledi ogled. Ob mamljivem vonju svežega olja, si ogledate njegovo proizvodnjo, poskusite pa tudi kulinarične dobrote iz bučnega olja in semenk.

15.30 Popotovanje nadaljujete na vinski cesti Jeruzalem. Med vinskimi griči vas pot vodi do cerkve Žalostne Matere božje na Jeruzalemu, ki skriva več, kot ste si kdaj koli lahko predstavljali.

14.00 Pot vas bo nato peljala po vinski cesti, med neskončnimi vinogradi. Na posestvu Mon Royal vam prestavijo vina in vse njihove zgodbe.

 

16:00 Vaše potepanje zaokrožite z poznim kosilom v Gostišču Taverna. Tukaj se boste okrepčali s kosilom, kjer vas bo zraven okusne hrane navdušil še razgled iz njihove terase. 

 

Ko vas bo na odhodu domov spremljalo zahajajoče sonce, ki se bo potapljalo med vinskimi griči, boste ugotovili, da ime Jeruzalem le ni tako iz trte izvito in ste res obiskali kraj s svetim imenom.

 

·    Program vključuje vse navedene storitve po programu: Kava in zajtrk z napitki v grajski popravljalnici, voden ogled Ormoških Lagun, organiziran spust po reki Dravi, manjši piknik na prodišču (meso z žara, solata in lokalni napitki),  obilno prleško kosilo 2 juhi, 2 vrsti mesa, 2 prilogi, solata, sladica z degustacijo 3 vin ob kosilu nočitev z zajtrkom ****, lončarska delavnica, ogled in degustacija v Oljarni Središče ob Dravi, voden ogled cerkvice na Jeruzalemu, degustacija 7 izbranih vin, kruh in sir v vinski hiši Kupljen, pozno kosilo v Gostišču Taverna (3-je hodi) ter lokalnega turističnega vodnika.

·      kosilo  na ter lokalnega turističnega vodnika.

 

JERUZALEM SLOVENIJA VABI!

 

INFORMACIJE IN REZERVACIJE:

Javni zavod za turizem, kulturo in šport občine Ormož

Grajski trg 3, 2270 Ormož

tel: 00386 2 741 53 56, 051 63 43 11,

tic@jeruzalem-slovenija.si, www.jeruzalem-slovenija.si

 

Drugi predlogi