KAKO SO ŽIVELI

Grad Velika Nedelja – grajski park Ormož – grad Ormož – naravni rezervat Ormoške lagune- Jeruzalem

9.00 Dan pričnete v Veliki Nedelji, kjer vas pričaka turistični vodnik. Sledi ogled velikonedeljskega gradu in cerkve, ki predstavljata umetnostnozgodovinsko najpomembnejši zgradbi kraja. S pomočjo vodnikov bodo mladi raziskovalci, pa tudi malo starejši udeleženci, lahko aktivno sodelovali pri spoznavanju in odkrivanju starega pohištva, oblek, orodja in drugih predmetov, ki so jih ljudje v teh krajih uporabljali v vsakdanjem življenju na vasi in graščinah. 

10.30 Pot nadaljujete v Ormož, kjer se sprehodite po poteh zadnje ormoške grofice Irme.  Najprej skozi grajski park, kjer uspevajo tudi nekatera eksotična drevesa, npr. ginko, maklura in tulipanovec. Sredi parka se okrepčate z piknik košarico (narezek, kruh zelenjava, vino, mineralna in navadna voda).

12.00 Z »grofico Irmo« se sprehodite še po Ormoškem gradu in Grajski pristavi Ormož.

13.30 Sledi voden ogled Ormoških lagun, ki je izjemno območje zavarovane narave. Poleg številnih ptic so v rezervatu tudi vodni bivoli, ki živijo prosto in se pasejo po brežinah. Tu je raj za ornitologe, ljubitelje narave in miru, pohodnike, kolesarje.

15.00 Med vinskimi griči vas pot vodi do cerkve Žalostne Matere božje na Jeruzalemu, ki skriva več, kot smo si kdaj koli lahko predstavljali. Ogled.

16.00 Spoznavanje naših krajev zaokrožite z obilnim prleškim kosilom na Dvorcu Jeruzalem.

 

 Ko vas bo na odhodu domov spremljalo zahajajoče sonce, ki se bo potapljalo med vinskimi griči, boste ugotovili, da ime Jeruzalem le ni tako iz trte izvito in ste res obiskali kraj s svetim imenom.

Cena je odvisna od datuma potovanja.

 

  • Cena vključuje vse navedene storitve po programu: voden ogled gradu in cerkve v Veliki Nedelji, ogled ormoškega grajskega parka in piknik košarica, voden ogled gradu in Grajske pristave Ormož, voden ogled Jeruzalema, kosilo (2 juhi, 2 glavni jedi, 2 prilogi, solata in sladica) ter lokalnega turističnega vodnika.
  • Cena ne vključuje pijače pri kosilu.
  • Cene ne vključujejo avtobusnega prevoza (v lastni režiji).
  • Šofer ima gratis.
  • Program in ure lahko prilagodimo vašim željam.
  • Prosimo za pisno potrditev programa.
  • Način plačila: v gotovini, po računu preko banke.
  • Ponudba velja v letu 2022.

 

JERUZALEM SLOVENIJA VABI!

 

INFORMACIJE IN REZERVACIJE:

Javni zavod za turizem, kulturo in šport občine Ormož

Grajski trg 3, 2270 Ormož

tel: 00386 2 741 53 56, 051 63 43 11,

tic@jeruzalem-slovenija.si,  www.jeruzalem-slovenija.si

 

Drugi predlogi