PO POTEH NEMŠKIH VITEZOV

Pot predstavi zgodovino in delovanje nemškega viteškega reda »Deutscher Orden«, ki je nastal v času križarskih vojn za osvoboditev Jeruzalema in drugih svetih krajev v Palestini. S svojim prihodom na ormoško območje v 12. stoletju pa je močno zaznamoval predvsem kraje Veliko Nedeljo, Jeruzalem in Temnar.

9.00 Prihod v bližino Velike Nedelje, kjer vas bo pričakal turistični vodnik. Na bližnji kmetiji vam bodo pripravili pravi prleški zajtrk.

10:30 Nad dravsko ravnico gospoduje grad Velika Nedelja, ki s svojimi štirimi stolpi že od daleč privablja obiskovalce. Sledi voden ogled etnološke zbirke v gradu in cerkve Sv. trojice.

12.00 Pot nadaljujemo v Ormož. Sprehodite se skozi slikovit ormoški grajski park, saj je eden boljše ohranjenih parkov pri nas, tam uspevajo tudi nekatera eksotična drevesa, npr. ginko, maklura in tulipanovec.

Sledi vožnja po vinski cesti. Med vinskimi griči vas pot vodi do cerkve Žalostne Matere božje na Jeruzalemu, ki skriva več, kot smo si kdaj koli lahko predstavljali. Ogled.

14.30 Spoznavanje naših krajev nadaljujete z obilnim prleškim kosilom na Dvorcu Jeruzalem.

16.00 Geslo nemških vitezov »pomagati, braniti, zdraviti« je odmevalo tudi v dvorcu Temnar. Ob ogledu se sprehodimo po baročnih dvoranah in kapeli, občudujemo ogromno leseno prešo iz 1848 leta in staro kmečko orodje, ter sklenete vaše druženje ob degustaciji odličnih vin v mogočni starodavni kleti.

Ko vas bo na odhodu domov spremljalo zahajajoče sonce, ki se bo potapljalo med vinskimi griči, boste ugotovili, da ime Jeruzalem le ni tako iz trte izvito in ste res obiskali kraj s svetim imenom.

Cena je odvisna od datuma potovanja.

  • Cena vključuje vse navedene storitve po programu: prleški zajtrk z napitki, voden ogled gradu in cerkve v Veliki Nedelji, voden ogled ormoškega grajskega parka, voden ogled Jeruzalema, kosilo (2 juhi, 2 glavni jedi, 2 prilogi, solata in sladica), ogled in degustacija treh vin na Dvorcu Temnar ter lokalnega turističnega vodnika.
  • Cena ne vključuje pijače pri kosilu.
  • Cene ne vključujejo avtobusnega prevoza (v lastni režiji).
  • Šofer ima gratis.
  • Program in ure lahko prilagodimo vašim željam.
  • Prosimo za pisno potrditev programa.
  • Način plačila: v gotovini, po računu preko banke.
  • Ponudba velja v letu 2022.

JERUZALEM SLOVENIJA VABI!

INFORMACIJE IN REZERVACIJE:

Javni zavod za turizem, kulturo in šport občine Ormož

Grajski trg 3, 2270 Ormož

tel: 00386 2 741 53 56, 051 63 43 11,

tic@jeruzalem-slovenija.si,www.jeruzalem-slovenija.si

 

Drugi predlogi