SPOZNAJMO ROKODELCE DESTINACIJE JERUZALEM SLOVENIJA 1

grad Ormož - grajska kavarna - zeliščarstvo Botanik - kosilo - lončarstvo Žuman

9.00 Vaše potepanje se bo pričelo v simpatičnem mestecu Ormož, kjer vas pričaka lokalni turistični vodnik. Sledi voden ogled grajske pristave in ormoškega gradu preko katerega spoznate celotno zgodovino našega mesteca in rokodelstvo naših krajev.

10.00 Po ogledu gradu si v Grajski kavarniški popravljalnici na poseben način skuhate kavo, vsak pa si med skodelicami izbiral eno in jo odnesel domov. V popravljalnici so znani tudi po unikatnih šiviljskih izdelkih in predelavi oblačil iz druge roke.

11.00 Sledi sprehod do zeliščarstva Botanik, kjer vam mojster Iztok razkril skrivnosti zdravilnih rastlin, poskusite tudi njihov čaj in namaze.

13.00 Čas za obilno prleško kosilo (2 juhi, 2 vrsti mesa, 2 prilogi, solata, sladica).

15.00 Vaša poslednja postojanka je v Ljutomeru - obisk lončarske družine Žuman. Pogledate si celoten postopek izdelave lončene posode. Možnost nakupa odličnih lončarskih izdelkov.

 

Ko vas bo na odhodu domov spremljalo zahajajoče sonce, ki se bo potapljalo med vinskimi griči, boste ugotovili, da ime Jeruzalem le ni tako iz trte izvito in ste res obiskali kraj s svetim imenom.

Cena je odvisna od datuma potovanja.

  • Cena vključuje vse navedene storitve po programu, voden ogled gradu in Grajske pristave Ormož, kava v grajski kavarni, ogled zeliščarstva Botanik s pokušnjo, kosilo s tremi hodi, voden ogled lončarstva Žuman ter lokalnega turističnega vodnika.
  • Cena ne vključuje pijače pri kosilu.
  • Cene ne vključujejo avtobusnega prevoza (v lastni režiji).
  • Šofer ima gratis.
  • Prosimo za pisno potrditev programa.
  • Način plačila: v gotovini, po računu preko banke.

JERUZALEM SLOVENIJA VABI!

INFORMACIJE IN REZERVACIJE:

Javni zavod za turizem, kulturo in šport občine Ormož

Grajski trg 3, 2270 Ormož

tel: 00386 2 741 53 56, 051 63 43 11,

tic@jeruzalem-slovenija.si,www.jeruzalem-slovenija.si

Drugi predlogi