VINARJI DESTINACIJE JERUZALEM SLOVENIJA SE PREDSTAVIJO 3

Kog- degustacija in narezek - ogled kleti - Ormož- grajska kavarna in vinoteka - kosilo z degstacijo- cimprača

9.00 Prihod na Kog, kjer vas bo pričakal turistični vodnik. V samem vaškem jedru Koga se nahaja Košarkina hiša, ki ima bogato zgodovino, predani domačini in društva pa skrbijo, da hiša in kraj ostajata živa in urejena. Sledi voden ogled z degustacijo 3 vin ter narezek.

11.00 Nadaljujete pri enem izmed vinarjev na Jeruzalemski vinski cesti. V zavetju kleti pokusite vrhunska bela vina, ki so zelo aromatična in sveža ter vsebujejo malo kislin.

13.00 Vaša naslednja postojanka je Ormož. Sledi ogled Vinoteke Destinacije Jeruzalem in  obisk Grajske kavarniške popravljalnice tam si na poseben način skuhate kavo, vsak pa si med ličnimi skodelicami izbere eno samo zase in jo odnese domov.

14.00 Sledi obilno prleško kosilo (2 juhi, 2 vrsti mesa, 2 prilogi, solata, sladica).

16.00 Prihod v Sveti Tomaž, kjer vas prijazno sprejmejo Brumnovi, ki se ponašajo z eno najbolj ohranjenih »cimprač«; to je hiša krita s slamo. Preko ohranjenih predmetov iz njihove kmetije vam predstavijo kako so delali in živeli naši predniki. Ogled in kozarec vina.

17.00 Odhod prosti domu.

Ko vas bo na odhodu domov spremljalo zahajajoče sonce, ki se bo potapljalo med vinskimi griči, boste ugotovili, da ime Jeruzalem le ni tako iz trte izvito in ste res obiskali kraj s svetim imenom.

Cena je odvisna od datuma potovanja.

 

  • Cena vključuje vse navedene storitve po programu: ogled Košarkine hiše z degustacijo 3 vin ter narezek, ogled kleti in degustacija 3 vin, kruh in sir, ogled Vinoteke s kozarcem vina,  kava v grajski kavarni cerkvice na Jeruzalemu, kosilo s tremi hodi (2 juhi, 2 vrsti mesa, 2 prilogi, solata, sladica), voden ogled v muzeju Brumen s kozarcem vina ter lokalnega turističnega vodnika.
  • Cena ne vključuje pijače pri kosilu.
  • Cene ne vključujejo avtobusnega prevoza.
  • Prosimo za pisno potrditev programa.
  • Način plačila: v gotovini, po računu preko banke.

JERUZALEM SLOVENIJA VABI

INFORMACIJE IN REZERVACIJE:

Javni zavod za turizem, kulturo in šport občine Ormož

Grajski trg 3, 2270 Ormož

tel: 00386 2 741 53 56, 051 63 43 11, 

tic@jeruzalem-slovenija.si, www.jeruzalem-slovenija.si

Drugi predlogi