VINARJI DESTINACIJE JERUZALEM SLOVENIJA SE PREDSTAVIJO 2

vinska klet - malica - Ormoške lagune- Košarkina hiša - Jeruzalem - kosilo z degustacijo

9.00 Zapeljete se v Ormož do ene izmed vinskih  kleti v Ormožu  do vinske kleti Puklavec Family Wines  ali novozgrajene kleti Verus vinogradi, kjer vam vinski strokovnjak predstavi pridelavo vin. Po ogledu pokusite vina, ki jih pridelujejo.

10.30 V bližnjem gostišču se okrepčate z jedjo na žlico, ki jo spremlja kos prleške gibanice.

11.30 Sledi voden ogled Ormoških lagun, ki je izjemno območje zavarovane narave. Poleg številnih ptic so v rezervatu tudi vodni bivoli, ki živijo prosto in se pasejo po brežinah. Tu je raj za ornitologe, ljubitelje narave in miru, pohodnike, kolesarje.

13.30 Sledi vožnja med vinskimi griči. V samem vaškem jedru vasi Kog, se nahaja Košarkina hiša, ki ima bogato zgodovino, predani domačini in društva pa skrbijo, da hiša in kraj ostajata živa in urejena. Tukaj sledi voden ogled in degustacija vin iz Koga.

 

15.30 Nadaljujete po vinski cesti Jeruzalem. Med vinskimi griči vas pot pelje do cerkve Žalostne Matere božje na Jeruzalemu, ki skriva več, kot ste si kdaj koli lahko predstavljali. Ogled.

16.30 Čas za kosilo na eni izmed Turističnih kmetij, ki se ukvarja tudi z vinogradništvom, kjer boste dan zaokrožili z obilnim prleškim kosilom in z degustacijo vin.

 

Ko vas bo na odhodu domov spremljalo zahajajoče sonce, ki se bo potapljalo med vinskimi griči, boste ugotovili, da ime Jeruzalem le ni tako iz trte izvito in ste res obiskali kraj s svetim imenom.

Cena je odvisna od datuma potovanja.

Cena vključuje vse navedene storitve po programu: ogled kleti VERUS ali Kleti P&F WINES (po dogovoru) in degustacija 4 vin kruh in sir, prleški lonec s pogačo,  voden ogled Košarkine hiše z degustacijo 4 vin in kruh in sir, voden ogled Ormoških Lagun, voden ogled cerkvice na Jeruzalemu, obilno prleško kosilo 2 juhi, 2 vrsti mesa, 2 prilogi, solata, sladica z degustacijo 3 vin ob kosilu ter lokalnega turističnega vodnika.

  • Cena ne vključuje pijače pri kosilu.
  • Cene ne vključujejo avtobusnega prevoza.
  • Prosimo za pisno potrditev programa.
  • Način plačila: v gotovini, po računu preko banke.

JERUZALEM SLOVENIJA VABI

INFORMACIJE IN REZERVACIJE:

Javni zavod za turizem, kulturo in šport občine Ormož

Grajski trg 3, 2270 Ormož

tel: 00386 2 741 53 56, 051 63 43 11, 

tic@jeruzalem-slovenija.siwww.jeruzalem-slovenija.si

Drugi predlogi