VINARJI DESTINACIJE JERUZALEM SLOVENIJA SE PREDSTAVIJO 1

malica - Verus vinogradi - klet Ormož- oljarna - Jeruzalem - kosilo z degustacijo

9.00 Prihod v bližino Velike Nedelje, kjer vas bo pričakal turistični vodnik. Na bližnji kmetiji vam bodo pripravili kislo juho s sladico.

10.30 Po malici obiščete fante iz kleti Verus vinogradi. Sledi degustacija odličnih vin v novo zgrajeni kleti v Ormožu.

12.30 Zapeljete se v Ormož do vinske kleti Puklavec Family Wines v Ormožu, kjer vam vinski strokovnjak predstavi pridelavo vin skozi 5 nadstropij kleti, ki segajo 25 m globoko. Po ogledu pokusite vina, ki jih pridelujejo.

14.30 Pot nadaljujete po dravski ravnici v Središče ob Dravi, kjer sledi ogled oljarne. Ob mamljivem vonju svežega olja, si ogledate njegovo proizvodnjo, pokusite pa tudi kulinarične dobrote iz bučnega olja in semenk.

16.00 Sledi vožnja po vinski cesti. Med vinskimi griči vas pot vodi do cerkve Žalostne Matere božje na Jeruzalemu, ki skriva več, kot ste si kdaj koli lahko predstavljali. Ogled.

17.00 Čas za kosilo na eni izmed Turističnih kmetij, ki se ukvarja tudi z vinogradništvom, kjer boste dan zaokrožili z obilnim prleškim kosilom in z degustacijo vin ob kosilu (3 vina).

Ko vas bo na odhodu domov spremljalo zahajajoče sonce, ki se bo potapljalo med vinskimi griči, boste ugotovili, da ime Jeruzalem le ni tako iz trte izvito in ste res obiskali kraj s svetim imenom.

Cena je odvisna od datuma potovanja.

  • Prosimo za pisno potrditev programa.
  • Način plačila: v gotovini, po računu preko banke.

 

JERUZALEM SLOVENIJA VABI

Javni zavod za turizem, kulturo in šport občine Ormož

Grajski trg 3, 2270 Ormož

tel: 00386 2 741 53 56, 051 63 43 11,

tic@jeruzalem-slovenija.si,  www.jeruzalem-slovenija.si

Drugi predlogi