MEDENI IZLET V DESTINACIJI JERUZALEM SLOVENIJA 3

čebelarski muzej - Teta Marta - Jeruzalem - kosilo - Košarkina hiša - ormoške lagune

9.00 Prihod v Krapje, kjer vas sprejme lokalni turistični vodnik. Tam si ogledate Čebelarski muzej, ki je osemkotne oblike in je edinstven v Sloveniji ter zelo pomemben za razvoj čebelarstva na tem območju. Pokušnja medu, medenega likerja in medenjakov.

10.30 Pot vas vodi v Veličane k eni in edini Teti Marti, ki obuja rokodelsko tradicijo naših krajev. Sledi prikaz »od lanu do tkanine« in pogostitev ob najboljši postržjači.

11.30 Nadaljujete po vinski cesti Jeruzalem. Med vinskimi griči vas pot vodi do cerkve Žalostne Matere božje na Jeruzalemu, ki skriva več, kot ste si kdaj koli lahko predstavljali. Ogled.

13.00 Sledi obilno prleško kosilo (2 juhi, 2 vrsti mesa, 2 prilogi, solata, sladica).

14.30 Prihod na Kog, v samem vaškem jedru Koga se nahaja Košarkina hiša, ki ima bogato zgodovino, predani domačini in društva pa skrbijo, da hiša in kraj ostajata živa in urejena. Voden ogled in degustacija  vin.

16.00 Zaključite z vodenim ogledom Ormoških lagun, ki je izjemno območje zavarovane narave. Poleg številnih ptic so v rezervatu tudi vodni bivoli, ki živijo prosto in se pasejo po brežinah. Tu je raj za ornitologe, ljubitelje narave in miru, pohodnike, kolesarje.

Ko vas bo na odhodu domov spremljalo zahajajoče sonce, ki se bo potapljalo med vinskimi griči, boste ugotovili, da ime Jeruzalem le ni tako iz trte izvito in ste res obiskali kraj s svetim imenom.

Cena je odvisna od datuma potovanja.

  • Cena vključuje vse navedene storitve po programu, vodeni ogled čebelarstva Tigeli, prikaz starih običajev in postržjača, voden ogled cerkve Žalostne Matere Božje na Jeruzalemu, voden ogled Košarkine hiše z degustacijo 3 vin in kvasenico, voden ogled Ormoških Lagun, kosilo s tremi hodi, ogled in ter lokalnega turističnega vodnika.
  • Cena ne vključuje pijače pri kosilu.
  • Cene ne vključujejo avtobusnega prevoza (v lastni režiji).
  • Šofer ima gratis.
  • Prosimo za pisno potrditev programa. Način plačila: v gotovini, po računu preko banke.

JERUZALEM SLOVENIJA VABI!

INFORMACIJE IN REZERVACIJE:

Javni zavod za turizem, kulturo in šport občine Ormož

Grajski trg 3, 2270 Ormož

tel: 00386 2 741 53 56, 051 63 43 11,

tic@jeruzalem-slovenija.si, www.jeruzalem-slovenija.si

Drugi predlogi