MEDENI IZLET V DESTINACIJI JERUZALEM SLOVENIJA 1

zeliščar - grajska kavarna - oljarna - kosilo - Jeruzalem - čebelarski muzej

9.00 Prihod v Ormož, kjer vas sprejme lokalni turistični vodnik. Sprehodite se skozi slikovit ormoški grajski park, saj je eden boljše ohranjenih parkov pri nas. Sledi ogled mesta Ormož. Ustavite se pri zeliščarstvu Botanik, kjer vam mojster Iztok razkrije skrivnosti zdravilnih rastlin, poskusite pa tudi njihov čaj in namaze.

Po ogledu obiščete Grajsko kavarniško popravljalnico, kjer si boste na poseben način skuhali kavo, vsak pa si bo med ličnimi skodelicami izbiral eno samo zase in jo odnesel domov. 

12.00 Popotovanje nadaljujete v Središču ob Dravi, kjer sledi ogled oljarne. Ob mamljivem vonju svežega olja, si ogledate njegovo proizvodnjo, poskusite pa tudi kulinarične dobrote iz bučnega olja in semenk.

13.30 Sledi obilno prleško kosilo (2 juhi, 2 vrsti mesa, 2 prilogi, solata, sladica).

15.00 Nadaljujete po vinski cesti Jeruzalem. Med vinskimi griči vas pot vodi do cerkve Žalostne Matere božje na Jeruzalemu, ki skriva več, kot ste si kdaj koli lahko predstavljali. Ogled.

 16.30 Prihod v Krapje, kjer vas sprejme lokalni turistični vodnik. Tam si ogledate Čebelarski muzej, ki je osemkotne oblike in je edinstven v Sloveniji ter je zelo pomemben za razvoj čebelarstva na tem območju. Pokušnja medu, medenega likerja in medenjakov.

 

Ko vas bo na odhodu domov spremljalo zahajajoče sonce, ki se bo potapljalo med vinskimi griči, boste ugotovili, da ime Jeruzalem le ni tako iz trte izvito in ste res obiskali kraj s svetim imenom.

Cena je odvisna od datuma potovanja.

  • Cena vključuje vse navedene storitve po programu, delavnica vonji in okusi zelišč in degustacija v zeliščarstvu Botanik, ogled in degustacija v oljarni Središče ob Dravi, voden ogled cerkve Žalostne Matere Božje na Jeruzalemu kosilo s tremi hodi, voden ogled čebelarstva Tigeli ter lokalnega turističnega vodnika.
  • Cena ne vključuje pijače pri kosilu.
  • Cene ne vključujejo avtobusnega prevoza (v lastni režiji).
  • Šofer ima gratis.
  • Prosimo za pisno potrditev programa.
  • Način plačila: v gotovini, po računu preko banke.

 

JERUZALEM SLOVENIJA VABI!

 

INFORMACIJE IN REZERVACIJE:

Javni zavod za turizem, kulturo in šport občine Ormož

Grajski trg 3, 2270 Ormož

tel: 00386 2 741 53 56, 051 63 43 11,

tic@jeruzalem-slovenija.si

Drugi predlogi