MEDENI IZLET V DESTINACIJI JERUZALEM SLOVENIJA 1

čebelarski muzej - Jeruzalem - oljarna - grajska kavarna- grad - kosilo -

9.30 Prihod v Krapje, kjer vas sprejme lokalni turistični vodnik. Tam si ogledate Čebelarski muzej, ki je osemkotne oblike in je edinstven v Sloveniji ter je zelo pomemben za razvoj čebelarstva na tem območju. Pokušnja medu, medenega likerja in medenjakov.

11.00 Nadaljujete po vinski cesti Jeruzalem. Med vinskimi griči vas pot vodi do cerkve Žalostne Matere božje na Jeruzalemu, ki skriva več, kot ste si kdaj koli lahko predstavljali. Ogled.

 

12.30 Popotovanje nadaljujete v Središču ob Dravi, kjer sledi ogled oljarne. Ob mamljivem vonju svežega olja, si ogledate njegovo proizvodnjo, poskusite pa tudi kulinarične dobrote iz bučnega olja in semenk.

14.00 Sprehodite se skozi slikovit ormoški grajski park, saj je eden boljše ohranjenih parkov pri nas.

Po ogledu obiščete Grajsko kavarniško popravljalnico, kjer si boste na poseben način skuhali kavo, vsak pa si bo med ličnimi skodelicami izbiral eno samo zase in jo odnesel domov. 

 

15.30 Sledi obilno prleško kosilo (2 juhi, 2 vrsti mesa, 2 prilogi, solata, sladica).

 

Ko vas bo na odhodu domov spremljalo zahajajoče sonce, ki se bo potapljalo med vinskimi griči, boste ugotovili, da ime Jeruzalem le ni tako iz trte izvito in ste res obiskali kraj s svetim imenom.

CENIK:

Cena na osebo (41 - 45 oseb): 36,00 EUR

Cena na osebo (36 - 40 oseb): 37,00 EUR

Cena na osebo (31 - 35 oseb): 38,00 EUR

Cena na osebo (26 - 30 oseb): 39,00 EUR

 

  • Cena vključuje vse navedene storitve po programu, voden ogled čebelarstva Tigeli, voden ogled cerkve Žalostne Matere Božje na Jeruzalemu, ogled in degustacija v oljarni Središče ob Dravi, kosilo s tremi hodi, kava v grajski kavarni ter lokalnega turističnega vodnika.
  • Cena ne vključuje pijače pri kosilu.
  • Cene ne vključujejo avtobusnega prevoza (v lastni režiji). Šofer ima gratis.
  • Prosimo za pisno potrditev programa.Način plačila: v gotovini, po računu preko banke.
  • Ponudba velja v letu 2023!

 

JERUZALEM SLOVENIJA VABI!

INFORMACIJE IN REZERVACIJE:

Javni zavod za turizem, kulturo in šport občine Ormož

Grajski trg 3, 2270 Ormož

tel: 00386 2 741 53 56, 051 63 43 11,

Ko vas bo na odhodu domov spremljalo zahajajoče sonce, ki se bo potapljalo med vinskimi griči, boste ugotovili, da ime Jeruzalem le ni tako iz trte izvito in ste res obiskali kraj s svetim imenom.

 

Drugi predlogi