SPOZNAJMO DEDIŠČINO DESTINACIJE JERUZALEM SLOVENIJA 2

Kog - Oljarna - ormoške lagune - kosilo - Jeruzalem - degustacija

9.00 Prihod na Kog, kjer vas sprejme lokalni turistični vodnik. V samem vaškem jedru Koga se nahaja Košarkina hiša, ki ima bogato zgodovino, predani domačini in društva pa skrbijo, da hiša in kraj ostajata živa in urejena. Sledi voden ogled s kozarcem vina.

10.30 Pot nadaljujete po dravski ravnici v Središče ob Dravi, kjer sledi ogled oljarne. Ob mamljivem vonju svežega olja, si ogledate njegovo proizvodnjo in okušate kulinarične dobrote iz bučnega olja in semenk.

12.00 Sledi voden ogled Ormoških lagun, ki je izjemno območje zavarovane narave. Poleg številnih ptic so v rezervatu tudi vodni bivoli, ki živijo prosto in se pasejo po brežinah. Tu je raj za ornitologe, ljubitelje narave in miru, pohodnike, kolesarje.

13.30 Sledi obilno prleško kosilo (2 juhi, 2 vrsti mesa, 2 prilogi, solata, sladica).

15.00 Nadaljujete po vinski cesti Jeruzalem. Med vinskimi griči vas pot vodi do cerkve Žalostne Matere božje na Jeruzalemu, ki skriva več, kot ste si kdaj koli lahko predstavljali. Ogled.

16.00 Popotovanje zaokrožite na eni izmed mnogih vinskih kleti v naši destinaciji. Poskusite odlična, sveža vina iz naših goric.

Cena je odvisna od datuma potovanja.

  • Cena vključuje vse navedene storitve po programu: ogled Košarkine hiše s kozarcem vina, ogled in degustacija v Oljarni Središče ob Dravi, voden ogled Ormoških lagun, kosilo s tremi hodi, voden ogled cerkvice na Jeruzalemu, degustacija 3 vin, kruh in sir ter lokalnega turističnega vodnika.
  • Cena ne vključuje pijače pri kosilu.
  • Cene ne vključujejo avtobusnega prevoza.
  • Šofer ima gratis.
  • Prosimo za pisno potrditev programa.
  • Način plačila: v gotovini, po računu preko banke.

JERUZALEM SLOVENIJA VABI!

INFORMACIJE IN REZERVACIJE:

Javni zavod za turizem, kulturo in šport občine Ormož

Grajski trg 3, 2270 Ormož

tel: 00386 2 741 53 56, 051 63 43 11

tic@jeruzalem-slovenija.si

Drugi predlogi