SPOZNAJMO DEDIŠČINO DESTINACIJE JERUZALEM SLOVENIJA 1

Sveti Tomaž - Osluševci - Velika Nedelja - kosilo - Jeruzalem - degustacija

9.00 Prihod v Sveti Tomaž, kjer vas prijazno sprejmejo turistični vodnik in Brumnovi, ki se ponašajo z eno najbolj ohranjenih »cimprač«; to je hiša krita s slamo. Preko ohranjenih predmetov iz njihove kmetije vam predstavijo, kako so delali in živeli naši predniki. Ogled in postržjača.

10.30 Na stari železniški postaji v Osluševcih vas bodo pričakali predstavniki Društva za ohranjanje kulturne dediščine Prleški železničar. Ogled muzeja, ki je urejen v starem železničarskem vagonu.

11.30 Nad dravsko ravnico gospoduje grad Velika Nedelja, ki s svojimi štirimi stolpi že od daleč privablja obiskovalce. Sledi voden ogled etnološke zbirke v gradu in cerkve Sv. trojice.

13.00 Sledi obilno domače kosilo (2 juhi, 2 vrsti mesa, 2 prilogi, solata, sladica).

15.00 Nadaljujete po vinski cesti Jeruzalem. Med vinskimi griči vas pot pelje do cerkve Žalostne Matere božje na Jeruzalemu, ki skriva več, kot ste si kdaj koli lahko predstavljali. Ogled.

16.00 Popotovanje zaokrožite na eni izmed mnogih vinskih kleti v naši destinaciji. Degustacija odličnih, svežih vin iz naših goric.

 

Ko vas bo na odhodu domov spremljalo zahajajoče sonce, ki se bo potapljalo med vinskimi griči, boste ugotovili, da ime Jeruzalem le ni tako iz trte izvito in ste res obiskali kraj s svetim imenom.

CENIK:

Cena na osebo (41 - 45 oseb): 45,00 EUR

Cena na osebo (36 - 40 oseb): 45,50 EUR

Cena na osebo (31 - 35 oseb): 46,50 EUR

Cena na osebo (26 - 30 oseb): 48,00 EUR

  • Cena vključuje vse navedene storitve po programu: voden ogled v muzeju Brumen s postržjačo, voden ogled v železničarskem muzeju, voden ogled gradu in cerkve Velika Nedelja, kosilo s tremi hodi, voden ogled cerkvice na Jeruzalemu, degustacija 3 vin, kruh in sir ter lokalnega turističnega vodnika.
  • Cena ne vključuje pijače pri kosilu.
  • Cene ne vključujejo avtobusnega prevoza (v lastni režiji).
  • Šofer ima gratis.
  • Prosimo za pisno potrditev programa.
  • Način plačila: v gotovini, po računu preko banke.

JERUZALEM SLOVENIJA VABI!

 

INFORMACIJE IN REZERVACIJE:

Javni zavod za turizem, kulturo in šport občine Ormož

Grajski trg 3, 2270 Ormož

tel: 00386 2 741 53 56, 051 63 43 11,

Drugi predlogi