DOŽIVETJE NARAVE V DESTINACIJI JERUZALEM SLOVENIJA 2

Ormož - zeliščar - Ormoške lagune - kosilo - Jeruzalem - degustacija

9.00 Prihod v Ormož, kjer vas sprejme lokalni turistični vodnik. Sprehodite se skozi slikovit ormoški grajski park, saj je eden boljše ohranjenih parkov pri nas. Sledi ogled mesta Ormož. Ustavite se pri zeliščarstvu Botanik, kjer vam mojster Iztok razkrije skrivnosti zdravilnih rastlin, poskusite pa tudi njihov čaj in namaze.

12.00 Sledi voden ogled Ormoških lagun, ki je izjemno območje zavarovane narave. Poleg številnih ptic so v rezervatu tudi vodni bivoli, ki živijo prosto in se pasejo po brežinah. Tu je raj za ornitologe, ljubitelje narave in miru, pohodnike, kolesarje.

13.30 Sledi obilno prleško kosilo (2 juhi, 2 vrsti mesa, 2 prilogi, solata, sladica).

15.00 Nadaljujete po vinski cesti Jeruzalem. Med vinskimi griči vas pot vodi do cerkve Žalostne Matere božje na Jeruzalemu, ki skriva več, kot ste si kdaj koli lahko predstavljali.

16.00 Vaše popotovanje zaokrožite na eni izmed mnogih vinskih kleti v naši destinaciji. Poskusite odlična, sveža vina iz naših goric.

 

Ko vas bo na odhodu domov spremljalo zahajajoče sonce, ki se bo potapljalo med vinskimi griči, boste ugotovili, da ime Jeruzalem le ni tako iz trte izvito in ste res obiskali kraj s svetim imenom.

 

Cena je odvisna od datuma potovanja.

  • Cena vključuje vse navedene storitve po programu, spoznavanje zelišč in degustacija v zeliščarstvu Botanik, voden ogled Ormoških Lagun, kosilo s tremi hodi, degustacija 3 vin, kruh in sir, voden ogled cerkvice na Jeruzalemu ter lokalnega turističnega vodnika.
  • Cena ne vključuje pijače pri kosilu.
  • Cene ne vključujejo avtobusnega prevoza (v lastni režiji).
  • Šofer ima gratis.
  • Prosimo za pisno potrditev programa.
  • Način plačila: v gotovini, po računu preko banke.

JERUZALEM SLOVENIJA VABI!

 

INFORMACIJE IN REZERVACIJE:

Javni zavod za turizem, kulturo in šport občine Ormož

Grajski trg 3, 2270 Ormož

tel: 00386 2 741 53 56, 051 63 43 11

 tic@jeruzalem-slovenija.si

Drugi predlogi