MARTINOVANJE V DESTINACIJI JERUZALEM SLOVENIJA 2022-4

Kog - Središče ob Dravi - Ormož - Jeruzalem

Za nas je Martinovanje največji lokalni praznik, povezan s tradicijo, povezan s hvaležnostjo in veseljem nad vsem, kar smo skozi leto pridelali in doživeli.
Čudovito je, ko to veselje lahko delimo z vami – obiskovalci od blizu in daleč.

 

9.00 Prihod na Kog, kjer vas sprejme lokalni turistični vodnik. V samem vaškem jedru Koga se  nahaja Košarkina hiša, ki ima bogato zgodovino, predani domačini in društva pa skrbijo, da hiša in kraj ostajata živa in urejena. Voden ogled in degustacija vin.

10.30 Pot nadaljujete po dravski ravnici v Središče ob Dravi, kjer sledi ogled oljarne. Ob mamljivem vonju svežega olja, si ogledate njegovo proizvodnjo, pokusite pa tudi kulinarične dobrote iz bučnega olja.

11:30 Vaše potepanje se nadaljuje v simpatičnem mestecu Ormož, kjer sledi voden ogled grajske pristave in ormoškega gradu preko katerega spoznate celotno zgodovino našega mesteca.

12.30 Sprehod po ormoškem martinovanju, kjer obiščemo Ormoško tržnico in stojnice ponudnikov. Ogledamo si razstavo pridnih rok, ter obiščemo festival vin ter si ogledamo pestro dogajanje ob martinovanju.

14.00 Sledi obilno prleško kosilo oz. martinova pojedina. 

15.30 Vaše martinovanje pa se zaključi se pri enem izmed vinarjev. V zavetju kleti pokusite vrhunska bela vina, ki so zelo aromatična in sveža ter vsebujejo malo kislin. 

CENIK:

Cena na osebo (40 - 49 oseb):  28,00 EUR

Cena na osebo (30 - 39 oseb):  30,00 EUR

Cena na osebo (20 - 29 oseb):  34,00 EUR

  • Cena vključuje vse navedene storitve po programu: voden ogled Košarkine hiše in degustacija 3 vin, postržjača, degustacija v oljarni Središče ob Dravi, voden ogled gradu in grajske pristave v Ormožu, degustacija 3 vin, kruh in sir, ter lokalnega turističnega vodnika.
  • Cena ne vključuje kosila – je odvisna od menija.
  • Cene ne vključujejo avtobusnega prevoza.
  • Šofer ima gratis.
  • Prosimo za pisno potrditev programa.
  • Način plačila: v gotovini, po računu preko banke.
  • Ponudba velja v času Martinovanja.

JERUZALEM SLOVENIJA VABI!

 

INFORMACIJE IN REZERVACIJE:

Javni zavod za turizem, kulturo in šport občine Ormož

Grajski trg 3, 2270 Ormož

tel: 00386 2 741 53 56, 051 63 43 11,

 

Drugi predlogi