MARTINOVANJE V DESTINACIJI JERUZALEM SLOVENIJA 2022-3

Sveti Tomaž pri Ormožu - Jeruzalem - Miklavž pri Ormožu - Ormož


Za nas je Martinovanje največji lokalni praznik, povezan s tradicijo, povezan s hvaležnostjo in veseljem nad vsem, kar smo skozi leto pridelali in doživeli.
Čudovito je, ko to veselje lahko delimo z vami – obiskovalci od blizu in daleč.

 

9.00 Prihod v  Sveti Tomaž, kjer vas sprejme turistični vodnik. Sledi obisk Martinovega dogajanja pri Svetem Tomažu, ki vsako leto postreže z bogato ponudbo na Martinovi tržnici in dogajanje popestri s kulturnim programom

10.00 Nadaljujete pot, v sosednjo vas, kjer vas bodo prijazno sprejeli Brumnovi, ki se ponašajo z eno najbolj ohranjenih »cimprač«; to je hiša krita s slamo. Preko ohranjenih predmetov iz njihove kmetije vam bodo predstavili kako so delali in živeli naši predniki. Ogled in pogostitev z odlično Minkino postržjačo in pogačo.

12.00 Med vinskimi griči vas pot vodi do cerkve Žalostne Matere božje na Jeruzalemu, ki skriva več, kot ste si kdaj koli lahko predstavljali.

13.00 Ustavite se pri enem izmed vinarjev. V zavetju kleti pokusite vrhunska bela vina, ki so zelo aromatična in sveža ter vsebujejo malo kislin. 

14.30 Nato se ustavite v Gasilskem muzeju PGD Miklavž pri Ormožu, ki vas navduši z bogatimi zbirkami opreme, značk in edinstvenimi muzejskimi primerki v Sloveniji. Vse skupaj bo strokovno predstavljeno s strani vodje muzeja. 

16.00 Spoznavanje naših krajev nadaljujete z obilnim prleškim kosilom oz. martinovo pojedino.

Za konec prehod po ormoškem martinovanju, kjer obiščemo Ormoško tržnico in stojnice ponudnikov. Ogledamo si razstavo pridnih rok, ter obiščemo festival vin ter si ogledamo pestro dogajanje ob martinovanju.

CENIK:

Cena na osebo (40 - 49 oseb):  24,00 EUR

Cena na osebo (30 - 39 oseb):  26,00 EUR

Cena na osebo (20 - 29 oseb):  30,00 EUR

 

  • Cena vključuje vse navedene storitve po programu: voden ogled cimprače Brumen s kosom postržjače, ogled cerkvice v Jeruzalemu, degustacija 3 vin, kruh in sir, vodeni ogled Gasilskega muzeja Miklavž pri Ormožu ter lokalnega turističnega vodnika.
  • Cena ne vključuje kosila – je odvisna od menija.
  • Cene ne vključujejo avtobusnega prevoza.
  • Šofer ima gratis.
  • Prosimo za pisno potrditev programa.
  • Način plačila: v gotovini, po računu preko banke.
  • Ponudba velja v času Martinovanja.

JERUZALEM SLOVENIJA VABI!

INFORMACIJE IN REZERVACIJE:

Javni zavod za turizem, kulturo in šport občine Ormož

Grajski trg 3, 2270 Ormož

tel: 00386 2 741 53 56, 051 63 43 11

 
   

Drugi predlogi