MARTINOVANJE V DESTINACIJI JERUZALEM SLOVENIJA 2022-2

Osluševci - Velika Nedelja - Ormož - Jeruzalem

Za nas je Martinovanje največji lokalni praznik, povezan s tradicijo, povezan s hvaležnostjo in veseljem nad vsem, kar smo skozi leto pridelali in doživeli.
Čudovito je, ko to veselje lahko delimo z vami – obiskovalci od blizu in daleč.


9.00 Prihod v Osluševce, kjer vas na stari železniški postaji pričakajo predstavniki Društva za ohranjanje kulturne dediščine Prleški železničar. Ogledate si muzej, ki je urejen v starem železničarskem vagonu.  

10.00 Nad dravsko ravnico gospoduje grad Velika Nedelja, ki s svojimi štirimi stolpi že od daleč privablja obiskovalce. Sledi voden ogled etnološke zbirke v gradu in cerkve Sv. trojice

11:30 Sprehod po ormoškem martinovanju, kjer obiščemo Ormoško tržnico in stojnice ponudnikov. Ogledamo si razstavo pridnih rok, ter obiščemo festival vin ter si ogledamo pestro dogajanje ob martinovanju.

13.00 Sledi obilno prleško kosilo oz. martinova pojedina.

14.30 Med vinskimi griči vas pot vodi do cerkve Žalostne Matere božje na Jeruzalemu, ki skriva več, kot ste si kdaj koli lahko predstavljali.

16.00 Ustavite se pri enem izmed vinarjev. V zavetju kleti pokusite vrhunska bela vina, ki so zelo aromatična in sveža ter vsebujejo malo kislin.

CENIK:

Cena na osebo (40 - 49 oseb):  23,00 EUR

Cena na osebo (30 - 39 oseb):  25,00 EUR

Cena na osebo (20 - 29 oseb):  29,00 EUR

 

  • Cena vključuje vse navedene storitve po programu: voden ogled muzeja Prleški železničar, voden ogled gradu in cerkve v Veliki Nedelji,  ogled cerkvice v Jeruzalemu, degustacija 3 vin, kruh in sir, ter lokalnega turističnega vodnika.
  • Cena ne vključuje kosila – je odvisna od menija.
  • Cene ne vključujejo avtobusnega prevoza.
  • Šofer ima gratis.
  • Prosimo za pisno potrditev programa.
  • Način plačila: v gotovini, po računu preko banke.
  • Ponudba velja v času Martinovanja.

JERUZALEM SLOVENIJA VABI!

INFORMACIJE IN REZERVACIJE:

Javni zavod za turizem, kulturo in šport občine Ormož

Grajski trg 3, 2270 Ormož

tel: 00386 2 741 53 56, 051 63 43 11

Drugi predlogi