MARTINOVANJE V DESTINACIJI JERUZALEM SLOVENIJA 2022-1

Ormoške lagune - Ormož - Središče ob Dravi - Jeruzalem - Ormož

Za nas je Martinovanje največji lokalni praznik, povezan s tradicijo, povezan s hvaležnostjo in veseljem nad vsem, kar smo skozi leto pridelali in doživeli.
Čudovito je, ko to veselje lahko delimo z vami – obiskovalci od blizu in daleč.

9.30 Prihod v Ormož, kjer vas pričaka turistični vodnik. Sledi vodeni ogled Ormoških lagun, ki je izjemno območje zavarovane narave. Poleg številnih ptic so v rezervatu tudi vodni bivoli, ki živijo prosto in se pasejo po brežinah. Tu je raj za ornitologe, ljubitelje narave in miru, pohodnike, kolesarje.

11:00 Sprehod po ormoškem martinovanju, kjer obiščemo Ormoško tržnico in stojnice ponudnikov. Ogledamo si razstavo pridnih rok, ter obiščemo festival vin ter dogajanje ob martinovanju.

13.00 Pot nadaljujete po dravski ravnici v Središče ob Dravi, kjer sledi ogled oljarne. Ob mamljivem vonju svežega olja, si ogledate njegovo proizvodnjo, pokusite pa tudi kulinarične dobrote iz bučnega olja.

14.30 Sledi vožnja po vinski cesti. Med vinskimi griči vas pot vodi do cerkve Žalostne Matere božje na Jeruzalemu, ki skriva več, kot smo si kdaj koli lahko predstavljali.

15.00 Ustavite  se pri enem izmed vinarjev. V zavetju kleti pokusite vrhunska bela vina, ki so zelo aromatična in sveža ter vsebujejo malo kislin. 

17.00 Spoznavanje naših krajev z obilnim prleškim kosilom oz. martinovo pojedino.

CENIK:

Cena na osebo (40 - 49 oseb):  27,00 EUR

Cena na osebo (30 - 39 oseb):  29,00 EUR

Cena na osebo (20 - 29 oseb):  33,00 EUR

 

  • Cena vključuje vse navedene storitve po programu: vodeni  ogled Ormoških lagun, ogled in degustacija v Oljarni Središče ob Dravi, ogled cerkvice v Jeruzalemu, degustacija 3 vin, kruh in sir ter lokalnega turističnega vodnika.
  • Cena ne vključuje kosila – je odvisna od menija.
  • Cene ne vključujejo avtobusnega prevoza.
  • Šofer ima gratis.
  • Prosimo za pisno potrditev programa.
  • Način plačila: v gotovini, po računu preko banke.
  • Ponudba velja v času Martinovanja.

 

JERUZALEM SLOVENIJA VABI!

INFORMACIJE IN REZERVACIJE:

Javni zavod za turizem, kulturo in šport občine Ormož

Grajski trg 3, 2270 Ormož

tel: 00386 2 741 53 56, 051 63 43 11,

Drugi predlogi