DOŽIVETJE NARAVE V DESTINACIJI JERUZALEM SLOVENIJA 2021-2

Ormož- Zeliščarstvo Botanik - Naravni rezervat ormoške lagune - kosilo - degustacija vin

9.00 Prihod v Ormož, kjer vas sprejme lokalni turistični vodnik. Sprehodite se skozi slikovit ormoški grajski park, saj je eden boljše ohranjenih parkov pri nas. Sledi ogled mesta Ormož. Ustavite se pri zeliščarstvu Botanik, kjer vam mojster Iztok razkrije skrivnosti zdravilnih rastlin, poskusite pa tudi njihov čaj in namaze. V mestu se nahaja trgovina z domačimi izdelki Špajza in ob petkih še Tržnica Ormož. Možnost nakupa.

12.00 Sledi vodeni ogled Ormoških lagun, ki je izjemno območje zavarovane narave. Poleg številnih ptic so v rezervatu tudi vodni bivoli, ki živijo prosto in se pasejo po brežinah. Tu je raj za ornitologe, ljubitelje narave in miru, pohodnike, kolesarje.

14.00 Sledi obilno prleško kosilo  


16.30 Vaše popotovanje zaokrožite na eni izmed mnogih vinskih kleti v naši destinaciji. Poskusite  odlična, sveža vina iz naših goric.

15.30 Nadaljujete po vinski cesti Jeruzalem. Med vinskimi griči vas pot vodi do cerkve Žalostne Matere božje na Jeruzalemu, ki skriva več, kot ste si kdaj koli lahko predstavljali.

Ko vas bo na odhodu domov spremljalo zahajajoče sonce, ki se bo potapljalo med vinskimi griči, boste ugotovili, da ime Jeruzalem le ni tako iz trte izvito in ste res obiskali kraj s svetim imenom.

CENIK:

Cena na osebo (40 - 49 oseb): 42,00 EUR

Cena na osebo (30 - 39 oseb): 44,00 EUR

Cena na osebo (20 - 29 oseb): 48,00 EUR

  • Cena vključuje vse navedene storitve po programu, spoznavanje zelišč in degustacija v zeliščarstvu Botanik, vodeni ogled Ormoških Lagun, kosilo s tremi hodi, degustacija 3 vin, kruh in sir ter lokalnega turističnega vodnika.
  • Cena ne vključuje pijače pri kosilu.
  • Cene ne vključujejo avtobusnega prevoza (v lastni režiji).
  • Šofer ima gratis.
  • Prosimo za pisno potrditev programa.
  • Način plačila: v gotovini, po računu preko banke.
  • Ponudba velja 30 dni oz. do __________.

 

JERUZALEM SLOVENIJA VABI!

 

INFORMACIJE IN REZERVACIJE:

Javni zavod za turizem, kulturo in šport občine Ormož

Grajski trg 3, 2270 Ormož

tel: 00386 2 741 53 56, 051 63 43 11,

Drugi predlogi