DOŽIVETJE NARAVE V DESTINACIJI JERUZALEM SLOVENIJA – 2021-1

Grajski park - zeliščarstvo Botanik - Naravni rezervat Ormoške lagune - kosilo - Jeruzalem - Oljarna Jeruzalem Središče ob Dravi

DOŽIVETJE NARAVE V DESTINACIJI JERUZALEM SLOVENIJA – 2021-1

JERUZALEM SLOVENIJA - Izvezen z zlato vinsko nitjo in biser naših goric, s svojim svetim imenom, kot svetilnik žari nad temnozelenim oceanom valov okoliških hribov s košatimi grivami vinogradov in priča o svoji turistično prepoznavni vlogi.

 

9.00 Prihod v Ormož, kjer vas sprejme lokalni turistični vodnik. Sprehodite se skozi slikovit ormoški grajski park, saj je eden boljše ohranjenih parkov pri nas. Sledi ogled mesta Ormož. Ustavite se pri zeliščarstvu Botanik, kjer vam mojster Iztok razkrije skrivnosti zdravilnih rastlin, poskusite pa tudi njihov čaj in namaze. V mestu se nahaja trgovina z domačimi, lokalnimi izdelki Špajza in ob petkih še Tržnica Ormož. Možnost nakupa.

12.00 Sledi vodeni ogled Ormoških lagun, ki je izjemno območje zavarovane narave. Poleg številnih ptic so v rezervatu tudi vodni bivoli, ki živijo prosto in se pasejo po brežinah. Tu je raj za ornitologe, ljubitelje narave in miru, pohodnike, kolesarje.

14.00 Obiščete eno izmed kmetij, kjer vam pripravijo obilno domače kosilo iz lokalnih sestavin.

15.30 Nadaljujete po vinski cesti Jeruzalem. Med vinskimi griči vas pot vodi do cerkve Žalostne Matere božje na Jeruzalemu, ki skriva več, kot ste si kdaj koli lahko predstavljali.

16.30 Popotovanje zaokrožite v Središču ob Dravi, kjer sledi ogled oljarne. Ob mamljivem vonju svežega olja, si ogledate njegovo proizvodnjo, poskusite pa tudi kulinarične dobrote iz bučnega olja.

Ko vas bo na odhodu domov spremljalo zahajajoče sonce, ki se bo potapljalo med vinskimi griči, boste ugotovili, da ime Jeruzalem le ni tako iz trte izvito in ste res obiskali kraj s svetim imenom.

CENIK:

Cena na osebo (40 - 49 oseb):  42,00 EUR

Cena na osebo (30 - 39 oseb):  44,00 EUR

Cena na osebo (20 - 29 oseb):  48,00 EUR

 

 

   
  • Cena vključuje vse navedene storitve po programu, delavnica vonji in okusi zelišč in degustacija v zeliščarstvu Botanik, vodeni ogled Ormoških Lagun, kosilo s tremi hodi, ogled in degustacija v oljarni Središče ob Dravi ter lokalnega turističnega vodnika.
  • Cena ne vključuje pijače pri kosilu.
  • Cene ne vključujejo avtobusnega prevoza (v lastni režiji).
  • Šofer ima gratis.
  • Prosimo za pisno potrditev programa.
  • Način plačila: v gotovini, po računu preko banke.
  • Ponudba velja 30 dni oz. do __________.

 

JERUZALEM SLOVENIJA VABI!

INFORMACIJE IN REZERVACIJE:

Javni zavod za turizem, kulturo in šport občine Ormož

Grajski trg 3, 2270 Ormož

tel: 00386 2 741 53 56, 051 63 43 11, 

 

Drugi predlogi