SPOZNAJMO DEDIŠČINO DESTINACIJE JERUZALEM SLOVENIJA 2021-1

Sveti Tomaž - Osluševci - Velika Nedelja - kosilo - Jeruzalem - degustacija

SPOZNAJMO DEDIŠČINO DESTINACIJE JERUZALEM SLOVENIJA 2021-1

 


JERUZALEM SLOVENIJA - Izvezen z zlato vinsko nitjo in biser naših goric, s svojim svetim imenom, kot svetilnik žari nad temnozelenim oceanom valov okoliških hribov s košatimi grivami vinogradov in priča o svoji turistično prepoznavni vlogi.


9.00 Prihod v  Sveti Tomaž, kjer vas prijazno sprejmejo Brumnovi, ki se ponašajo z eno najbolj ohranjenih »cimprač«; to je hiša krita s slamo. Preko ohranjenih predmetov iz njihove kmetije vam predstavijo kako so delali in živeli naši predniki.

10.30 Na stari železniški postaji v Osluševcih vas bodo pričakali predstavniki Društva za ohranjanje kulturne dediščine Prleški železničar. Ogled muzeja, ki je urejen v starem železničarskem vagonu.  

 


11.30 Nad dravsko ravnico gospoduje grad Velika Nedelja, ki s svojimi štirimi stolpi že od daleč privablja obiskovalce. Sledi voden ogled etnološke zbirke v gradu in cerkve Sv. trojice.

 

13.00 Sledi obilno domače kosilo. 


15.00 Nadaljujete po vinski cesti Jeruzalem. Med vinskimi griči vas pot pelje do cerkve Žalostne Matere božje na Jeruzalemu, ki skriva več, kot ste si kdaj koli lahko predstavljali.

16.00 Popotovanje zaokrožite na eni izmed mnogih vinskih kleti v naši destinaciji. Degustacija  odličnih, svežih vin iz naših goric.

 

Ko vas bo na odhodu domov spremljalo zahajajoče sonce, ki se bo potapljalo med vinskimi griči, boste ugotovili, da ime Jeruzalem le ni tako iz trte izvito in ste res obiskali kraj s svetim imenom.

 

CENIK:

Cena na osebo (50 - 60 oseb): 39,00 EUR

Cena na osebo (40 - 49 oseb): 40,00 EUR

Cena na osebo (30 - 39 oseb): 42,00 EUR

Cena na osebo (20 - 29 oseb): 46,00 EUR

 

  • Cena vključuje vse navedene storitve po programu: voden ogled v muzeju Brumen, voden ogled v železničarskem muzeju, voden ogled gradu in cerkve Velika Nedelja, kosilo s tremi hodi, degustacija 3 vin, kruh in sir ter lokalnega turističnega vodnika.
  • Cena ne vključuje pijače pri kosilu.
  • Cene ne vključujejo avtobusnega prevoza (v lastni režiji).
  • Šofer ima gratis.
  • Prosimo za pisno potrditev programa.
  • Način plačila: v gotovini, po računu preko banke.
  • Ponudba velja v letu 2021.

 

 

JERUZALEM SLOVENIJA VABI!

 

INFORMACIJE IN REZERVACIJE:

Javni zavod za turizem, kulturo in šport občine Ormož

Grajski trg 3, 2270 Ormož

tel: 00386 2 741 53 56, 051 63 43 11,

 

Drugi predlogi