ENODNEVNI PROGRAM - SPOZNAJMO DESTINACIJO JERUZALEM SLOVENIJA 2

železničarski muzej - cimprača - Jeruzalem - kosilo z degustacijo - gasilski muzej

9.00 Na stari železniški postaji v Osluševcih vas bodo pričakali turistični vodnik in predstavniki Društva za ohranjanje kulturne dediščine Prleški železničar. Ogled muzeja, ki je urejen v starem železničarskem vagonu.

10.30 Prihod v Sveti Tomaž, kjer vas prijazno sprejmejo Brumnovi, ki se ponašajo z eno najbolj ohranjenih »cimprač«; to je hiša krita s slamo. Preko ohranjenih predmetov iz njihove kmetije vam predstavijo, kako so delali in živeli naši predniki. Ogled in postržjača.

12.00 Nadaljujete po vinski cesti Jeruzalem. Med vinskimi griči vas pot pelje do cerkve Žalostne Matere božje na Jeruzalemu, ki skriva več, kot ste si kdaj koli lahko predstavljali. Ogled.

13.00 Le streljaj od Jeruzalema, nadaljujete vaše popotovanje s pravo prleško pojedino. Gospodar pa vam ob kosilu predstavi vina, ki so značilna za naše kraje.

15.00 Popotovanje zaokrožite v Miklavžu pri Ormožu, kjer spoznate legendo o zmaju, obiščete spominsko sobo dr. Stanka Janežiča in Gasilski muzej PGD Miklavž pri Ormožu, ki vas navduši z bogatimi zbirkami opreme, značk in edinstvenimi muzejskimi primerki v Sloveniji. Vse skupaj bo strokovno predstavljeno s strani vodje muzeja.

16.30 Odhod proti domu.

Ko vas bo na odhodu domov spremljalo zahajajoče sonce, ki se bo potapljalo med vinskimi griči, boste ugotovili, da ime Jeruzalem le ni tako iz trte izvito in ste res obiskali kraj s svetim imenom.

Cena je odvisna od datuma potovanja.

JERUZALEM SLOVENIJA VABI!

INFORMACIJE IN REZERVACIJE:

Javni zavod za turizem, kulturo in šport občine Ormož

Grajski trg 3, 2270 Ormož

tel: 00386 2 741 53 56, 051 63 43 11,

Drugi predlogi