RAZISKOVANJE DESTINACIJE JERUZALEM SLOVENIJA

Destinacija Jeruzalem Slovenija, kjer smo združene tri prleške občine – Ormož, Sv.Tomaž in Središče ob Dravi vabi, da izkusite čar tega ohranjenega koščka narave z najčudovitejšimi sončnimi vzhodi in zahodi, ob terasah vinogradov, z dobro kapljico v kozarcu ter s pogačami, tünko in bučnim oljem na krožniku …

 

 

1.dan: Prihod v mesto Ormož do izbrane namestitve (hostel Ormož). V dopoldanskih urah si izposodite kolesa (TIC Ormož), od koder se lahko podate na pot proti Ormoškim lagunam, ali po mestu in po grajskem parku. Odpeljite se čez Svetinje do Jeruzalema –  majhen zaselek z velikim imenom in mehkimi griči poraslimi z vinogradi. Legenda pravi, da so mu ime podarili slavni križarji, ki so se tu ustavili na svojih pohodih v Sveto deželo. Najbrž zato, ker jim je bilo nebeško lepo.  Privoščite si kosilo v gostišču Taverna, manjkati pa nebi smel tudi kozarec ali dva odličnega vina. Nadaljujte pot in si oglejte Eko kmetijo Zadravec, ki se nahaja v Miklavžu pri Ormožu. Nočitev v namestitvi.

2.dan: Zajtrk v bližnji restavraciji ob bazenu. Po zajtrku se lahko osvežite na kopališču v Ormožu ali pa se podate na pot do nekaj kilometrov oddaljenega kraja – Sveti Tomaž. Popeljite se do ribnika Savci, kjer vam lahko pripravijo pravo ribiško doživetje! Ker boste ravno v tem delu destinacije, se zapeljite do ''cimprače'' Brumen. Klet muzej Brumen ima kar 255-letno zgodovino.

Paket vključuje:

-Namestitev v izbrani namestitvi

-Zajtrk v bližini namestitve

-Izposoja koles

-Ogled Ormoških lagun

-Obisk Eko kmetije Zadravec

-Ogled, degustacija in prleške dobrote pri Brumnih

 

Drugi predlogi