AKTIVNE DRUŽINSKE POČITNICE

Doživite naravo z žvrgolenjem ptic, razigranimi glasovi ob reki Dravi in pesmijo klopotcev v vinogradih, spoznajte edinstven košček Slovenije, kjer se prepletajo tradicija, kultura, zgodovina, odlična kulinarika, vina za vse okuse sveta, pridelki, izdelki mojstrov rokodelcev ter nepozabna doživetja.

1. dan:
 Prihod v mesto Ormož do izbrane namestitve (hostel). V dopoldanskih urah si izposodite kolesa (TIC Ormož), od koder se podajte do Ormoških lagun. Tam se nahaja pomembno gnezdišče vodnih ptic in ključno postajališče za ptice selivke v Sloveniji. Skozi opazovalnice pa lahko opazujemo tudi vodne bivole. Če ste za nadaljnje aktivno preživljanje popoldneva, predlagamo da se odpravite po Medeni kolesarski poti, ki nas popelje ob Dravi in po ravninskem delu skozi Cvetkovce, kraj, ki v svojem imenu nosi cvet, ki je še kako pomemben pri delovanju čebel. Na poti se ustavite pri čebelarju, ki s svojimi medonosnimi čebelami skrbijo za čebelje pridelke, ki nam pomagajo krepiti in ohranjati naše zdravje. Nočitev v izbrani namestitvi (hostel).

2. dan: Zajtrk ob bazenu pri parku. Tam se lahko po želji tudi osvežite na Ormoškem bazenu tik ob parku. V popoldanskih urah priporočamo vožnjo (s kolesom ali z avtom) do vinorodnega kraja Kog. Kog vas vsekakor ne bo pustil ravnodušne s svojim razgledom, ki se razteza na okoliške griče, kot tudi z odlično kulinariko in dobrim kozarcem vina. Ustavite se na Turistični kmetiji Hlebec – domačiji prijaznih in toplih ljudi.

Paket vključuje:

-Namestitev v izbrani namestitvi

-Zajtrk v piceriji Ob Parku

-Izposoja koles

-Ogled ormoških lagun

- Kopalna karta na bazenu

 

Drugi predlogi