Ormoška planinska pot

Po občinah Ormož, Sveti Tomaž in Središče ob Dravi vodi Ormoška planinska pot. Namenjena je vsem, ki imajo radi naravo, gibanje po svežem zraku, lepe razglede na čudovite prleške gorice, polja, travnike in gozdove, pot pa je možno tudi prekolesariti. Naj vas ne preseneti, če vam kakšen širokosrčen domačin ob poti ponudi tudi osvežitev.

Ormoška planinska pot je dolga okrog 64 km in poteka skozi naselja občin Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž. Sama krožna pot gre skozi ali pa se samo dotakne katastrskih meja 50 naselij, vezna pot pa dodatno še 9 naselij. Opis poti je pripravljen po odsekih, v smeri iz Ormoža proti Kogu, Jeruzalemu, Svetemu Tomažu, Gomili in nato nazaj proti Ormožu. V delu kjer se naša pot srečuje s Pomursko planinsko potjo, sledite našim smernim tablam ali oznakam OPP, da ne boste odšli v drugo smer.

Če želite pot prehoditi v obratni smeri, morate opis brati nazaj. Za del poti od Jeruzalema čez Kog do Ormoža in Cvetkovskega vrha, kjer po isti poti poteka tudi Evropska pešpot E7, pa uporabite opis za E7. Vezna pot je dolga okrog 10 km, opis zanjo pa je pripravljen iz Lahoncev do Ormoža.

Uporabljajte naše opise, zemljevide, elektronske pripomočke in vprašajte domačine, pa se ne morete zgubiti. Želimo vam varen korak, veliko lepih razgledov in prijaznih sogovornikov na naši poti.

Knjižica z opisi vseh poti je prav tako na razpolago pri planinskem društvu. Knjižica vsebuje tudi prostor za žige.

Razdalja
64 km
Težavnost
4/10
Trajanje
2 dni

Drugi predlogi