Dravska kolesarska pot (Ptuj - Ormož - Varaždin)

Dravska kolesarska pot, ki nosi mednarodno oznako R1, je po naravnih lepotah ter kulturni raznolikosti ena najlepših kolesarskih poti v Evropi. Dolga je kar 710 km od izvira v Italiji in teče skozi Avstrijsko Koroško v Slovenijo. Tukaj pot vodila skozi Dravograd, Maribor in Ptuj vse do slovensko-hrvaške meje v Ormožu in še naprej do Varaždina ter se zaključi pri Legradu.

Pot poteka po urejenih kolesarskih poteh in manj prometnih lokalnih cestah. Zaradi različnih vrst podlage vozišča in zahtevnejšega vzpona je slovenski del poti primeren za vešče in bolje pripravljene kolesarje, priporočljiva pa je uporaba treking ali gorskih koles.

 

Dravska kolesarska pot je postala ena najbolj obiskanih kolesarskih poti v našem območju, saj zlasti v vročini poletnih dni, ponuja mir in tu in tam tudi osvežujočo senčno zavetje. Skupaj z vsemi deležniki (občinami in državo),  si prizadevamo, da bomo celotno traso Dravske kolesarske poti opremili, prenovili in jo uredili za res udobno in prijetno kolesarjenje do leta 2023.

Razdalja
58 km
Težavnost
2/10

Drugi predlogi