Jeruzalemska vinska pot

Pot poteka med mehko zaobljenimi vinskimi griči s terasastimi vinogradi, v jeseni med pojočimi klopotci in mimo mešanih gozdov, ki jeseni postrežejo s pisano paleto pastelnih barv. Prekrasni razgledi na vse strani neba bodo nepozabni raj za fotografe.

Potovanje pričnemo v Jeruzalemu, kjer se ustavimo v cerkvi Žalostne Matere božje. Nadaljujemo proti vinskemu hramu, kjer se lahko prvič ustavimo in okrepčamo v znanem gostišču. Nadaljujemo mimo bližnje izletniško vinogradniške kmetije, kjer premami vonj po odlični kuhinji. Pot nas vodi v dolino, a se kaj hitro ponovno povzpne na grič. Tam se počasi približamo čudoviti vasici Svetinje, kjer se v bližnjih vinotekah ohladimo in osvežimo. Na zadnjem delu poti iz Svetinj proti Jeruzalemu se lahko okrepčamo v Taverni in si v njeni neposredni bližini ogledamo še zidanico Malek in poskusimo vrhunska bela vina, ki prihajajo iz vinogradov, ki so nas spremljali ob poti.

Ko vas bo na odhodu domov spremljalo zahajajoče sonce, ki se bo potapljalo med vinskimi griči, se boste strinjali, da pri nas čas teče drugače...

Več na povezavi

Razdalja
8 km
Težavnost
3/10
Trajanje
2,5 h

Drugi predlogi